V Španielsku sa začal súd s dvoma zamestnankyňami domova dôchodcov, tie odopreli zdravotnú starostlivosť klientke počas prvej vlny pandémie

NETKY.SK • 15 December 2020, 21:32 • 2 min
V Španielsku sa začal súd s dvoma zamestnankyňami domova dôchodcov, tie odopreli zdravotnú starostlivosť klientke počas prvej vlny pandémie

MADRID – V Španielsku sa pred súd postavila ošetrujúca lekárka a riaditeľka domova dôchodcov, ktoré zanedbali starostlivosť o starenku počas prvej vlny pandémie. Keďže jej neposkytli adekvátnu zdravotnú starostlivosť, zomrela.

slovakia

left justify in out

V Španielsku sa začal súdny proces s opatrovateľkou a riaditeľkou domova pre seniorov pre zanedbanie starostlivosti o 80-ročnú ženu ešte počas marca, kedy krajinu zasiahla prvá vlna pandémie.

 

Obe ženy čelia obvineniam z odoprenia zdravotnej starostlivosti dôchodkyni. Doktorka mala po prvý krát kontaktovať nemocnicu s tým, že klientka má problémy z dýchaním, až o osem dní na to, ako sa u nej prejavili prvé príznaky.

 

Prečítajte si tiež: V Španielsku podľahlo nákaze koronavírusom ďalších 832 ľudí

 

Tá v dôsledku neposkytnutia lekárskeho ošetrenia zomrela. Informovala o tom agentúra AFP. Taktiež sa predpokladá, že toto je len začiatok súdnych sporov. 

 

Na verejnosť sa totiž dostali informácie, že ošetrujúci personál vo viacerých domovoch dôchodcoch opustil svojich klientov počas prvej vlny pandémie a nechal ich bez odbornej starostlivosti či poskytovania základných potrieb, čo si vyžiadalo viaceré obete.

 

 

Na jar bolo hlavné mesto Madrid jednou z najviac zasiahnutých oblastí v rámci celej Európy. Prokuratúra uviedla, že lekárka a riaditeľka porušili protokol o starostlivosti o obyvateľov domova počas pandémie, ktorý vypracovala madridská regionálna vláda.

 

Keďže doktorka porušila nariadenia a neposkytla dôchodkyni okamžitú lekársku pomoc aj napriek tomu, že sa jej rapídne zhoršoval zdravotný stav, dnes čelí závažným obvineniam. Klientka po prevoze do nemocnice zomrela na zástavu srdca.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pandémia ochromila španielsku ekonomiku najviac v rámci EÚ, státisíce ľudí prišlo o prácu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies