VIDEO Mladí ľudia opäť hazardujú so svojimi životmi kvôli hre

NETKY.SK • 20 Január 2018, 08:31 • 2 min
VIDEO Mladí ľudia opäť hazardujú so svojimi životmi kvôli hre

Sociálne siete zaplavuje nová výzva. Mladí ľudia prehĺtajú gélové kapsule na pranie. Ťažko povedať, či má byť za touto výzvou nejaká hlboká myšlienka. Možno stačí sa len po prezretí videa nepovracať, pretože predstava chute tekutín vo vnútri gélových kapsúl naozaj nie je moc lákavá. Informoval o tom portál extra.cz.

slovakia

left justify in out

Gélové kapsule na pranie väčšina z nás používa ako prací prostriedok. Niektorí ale našli aj iný spôsob, ako kapsule využiť. Prehĺtajú ich.

 

Odborníci sa však novej výzvy obávajú. Tekutiny obsiahnuté vnútri kapsúl totiž telu rozhodne neprospievajú. Na Facebooku, Instagrame či YouTube môžete zhliadnuť najrôznejšie videá, kde môžete vidieť študentov, ktorým z úst tečú dúhové farby.

 

Spoločnosti s týmto trendom ale nesúhlasí a snaží sa proti takzvanej Tide Pod Challenge bojovať.

 

Videá vymazávajú a blokujú, ako môžu, napriek tomu sa šíria ako lavína. Obsah kapsúl je totiž vysoko jedovatý.

 

Ich jedenie môže viesť k bezvedomiu, dočasnej strate zraku, ak sa vám tekutina dostane do očí, aj ťažkostiam s dýchaním. A to nie je zďaleka všetko.

 

Chemikálie vám môžu spôsobiť aj epileptický záchvat, úplnú zástavu dychu alebo smrť. Zdá sa, že si mládež po obávanej Modré veľrybe našla novú zábavu...

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies