Mladého Belgičana zasiahol blesk, oživovanie bolo neúspešné

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:11 • 2 min
Mladého Belgičana zasiahol blesk, oživovanie bolo neúspešné

Mladého Belgičana zasiahol blesk, oživovanie bolo neúspešné - Slovensko Vo Vysokých Tatrách dnes blesk zasiahol 18-ročného Belgičana. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) Sylvia Galajda.

slovakia

left justify in out

img

Vo Vysokých Tatrách dnes blesk zasiahol 18-ročného Belgičana. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) Sylvia Galajda.
      Na pomoc sa mu do terénu vydali aj leteckí záchranári zo strediska v Poprade. Oživovanie podľa Galajdy nebolo úspešné, mladý muž zomrel. Podľa informácií z Horskej záchrannej služby (HZS) požiadala skupina skautov z Belgicka o pomoc horských záchranárov prostredníctvom linky tiesňového volania 112.
      Počas túry na Slavkovský štít v blízkosti Slavkovského Nosa pravdepodobne úder blesku zasiahol jedného chlapca zo skupiny, ktorý bol po zásahu v bezvedomí. Jeho kolegovia na mieste okamžite začali s resuscitáciou. Poveternostné podmienky dovolili nasadiť leteckú techniku, a preto záchranári HZS požiadali VZZS ATE o súčinnosť. Na palubu vrtuľníka nastúpil v Starom Smokovci záchranár HZS, ktorý spoločne s lekárom VZZS po prílete pokračovali v oživovaní chlapca, avšak neúspešne.
      Výskyt ďalších búrok a dažďa komplikovali záchranárom celú záchrannú akciu. V takýchto letných dňoch výskyt búrok nie je ničím nezvyčajným. Vysokohorskú turistiku je najlepšie začínať v skorých ranných hodinách a do obeda sa treba podľa HZS vrátiť. Riziko výskytu búrok v slovenských horách je totiž dopoludnia menšie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies