Mladá matka dostala trest: Dcéra vymeškala v škole viac ako tristo vyučovacích hodín!

NETKY.SK • 15 Február 2016, 14:45 • 2 min
Mladá matka dostala trest: Dcéra vymeškala v škole viac ako tristo vyučovacích hodín!

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na šesť mesiacov podmienečne za ohrozenie mravnej výchovy mládeže uložil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 36-ročnú Katarínu Haviarovú z obce Hiadeľ.

slovakia

left justify in out

Haviarová zavinila, že jej maloletá dcéra Simona nechodila pravidelne do školy a vymeškala bez ospravedlnenia viac ako tristo vyučovacích hodín.


Haviarová má tri deti a Simona je najstaršou z nich. Matka priznala, že v tom čase 15-ročná dcéra ju nerešpektovala a do školy nechcela chodiť. V školskom roku 2014/2015 tak vymeškala na Základnej škole Sama Czambela v Slovenskej Ľupči 318 vyučovacích hodín. Matka neurobila účinné opatrenia, aby dcéra do školy chodila, ba naopak výhovorkami ospravedlňovala jej neprítomnosť a umožnila jej viesť záhaľčivý život. Haviarová tým spáchala prečin ohrozenia mravnej výchovy mládeže.


Rozsudok je právoplatný, pretože sa proti nemu neodvolala prokurátorka ani Haviarová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies