Mjanmarsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,9, cítili ho aj v Indii

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 17:30 • 2 min
Mjanmarsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,9, cítili ho aj v Indii

LONDÝN - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,9 zasiahlo dnes severozápadné oblasti Mjanmarska.Epicentrum zemetrasenia, zaznamenaného približne o 20.25 h miestneho času, sa nachádzalo 369 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Nepjito, uviedla americká geologická služba USGS. Otrasy vznikli v hĺbke okolo 135 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Záchvevy pôdy pocítili aj obyvatelia na východe Indie. Vo veľkomestách Guváhátí a Kalkata ľudia v panike vybiehali do ulíc. Porucha v elektrárni v štáte Ásam spôsobila podľa agentúry AP výpadky prúdu v niekoľkých oblastiach tohto východoindického štátu.Silné otrasy a menšie škody hlásili úrady tiež z bangladéšskej metropoly Dháka.

 

Média zatiaľ nezverejnili informácie o prípadných škodách ani obetiach. Intenzita zemetrasenia však spôsobila záchvevy pôdy v rozsiahlych oblastiach zasiahnutého regiónu. Veľká hĺbka, v ktorej zemetrasenie vzniklo, však mohla následky otrasov zmierniť.Keďže epicentrum zemetrasenia bolo na pevnine, vlny cunami nehrozia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies