Miroslav Lajčák vraj opätovne premýšľa nad kandidatúrou: Bude sa nakoniec uchádzať o post prezidenta SR?

NETKY.SK • 30 Október 2018, 08:46 • 2 min
Miroslav Lajčák vraj opätovne premýšľa nad kandidatúrou: Bude sa nakoniec uchádzať o post prezidenta SR?

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) kandidatúru najskôr tvrdo odmietal, teraz sa však situácia zrejme mení. Je výrazne nalomený a začal nad tým vážne uvažovať, povedal zdroj zvnútra strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Minister túto informáciu zatiaľ nepotvrdil.

 

Predstaviteľ Smeru-SD uviedol, že Lajčáka k zmene postoja doviedli prieskumy verejnej mienky aj rozhovory s vedením strany Roberta Fica. Hovorca ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel však deklaroval, že Lajčák si váži podporu verejnosti, ktorá sa prejavila v prieskumoch verejnej mienky, "ale naďalej sa plánuje venovať zahraničnej politike a výzvam, pred ktorými stojí naša diplomacia, osobitne, pokiaľ ide o predsedníctvo SR v OBSE na budúci rok".

 

img

Zdroj: TASR

 

Napríklad v septembrovom prieskume agentúry Focus Lajčák v prvom kole zvíťazil. Minister v reakcii povedal, že si túto dôveru váži. "Taký prieskum vás nemôže nechať ľahostajným, nečakal som také výsledky. Vážim si, že ma ľudia vnímajú s takou vysokou mierou dôvery," vyhlásil Lajčák začiatkom októbra s tým, že zotrváva pri názore nekandidovať a venovať sa zahraničnej politike.

 

Podľa jeho slov nechce vstupovať do kampane, ktorá bude špinavá. Dodal, že si nevie predstaviť viesť kampaň spôsobom, že by ohováral druhých ľudí. "Alebo vôbec nechcem byť v pozícii nejakého menšieho zla. Ja sa nepovažujem za zlo," skonštatoval šéf slovenskej diplomacie.

 

img

Zdroj: TASR

 

Líder Smeru-SD Robert Fico minulý týždeň avizoval, že strana predstaví svojho kandidáta na prelome novembra a decembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies