V Číne odhalili strašný podvod: Takto získavali orgány na transplantáciu!

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 11:17 • 2 min
V Číne odhalili strašný podvod: Takto získavali orgány na transplantáciu!

V Číne odhalili nehumánne jednanie nemocníc, ľudia po celom svete sú zdesení.

slovakia

left justify in out

Transplantácia orgánu je pre chorého človeka často poslednou možnosťou, ako prežiť. Žiaľ, takýchto vážnych prípadov vo svete stále pribúda, pričom nájsť vhodného darcu je veľký problém. Pacienti na transplantáciu čakajú mesiace i roky, často sa jej nedožijú. V Číne to fungovalo inak. Na transplantáciu sa tu čakalo len niekoľko dní.

 

img

 

To však nebola jediná podozrivá vec, ktorá investigatívcov viedla k pátraniu a zisťovaniu pravdy. Štatistiky, ktoré nemocnice viedli, totiž ukázali, že sa v krajine ročne vykoná približne 10-tisíc transplantácií. To je ale v priamom rozpore s realitou, pretože v Číne sa napriek počtu obyvateľov i rozlohe nachádza len 200 nemocníc, kde sa takéto operácie môžu uskutočniť. Kapacitne sa preto 10-tisíc operácii ročne za štandardných podmienok uskutočniť nedá, konštatuje Sarah Cooková, výskumná analytička pre východnú Áziu.

 

Tak vzniklo podozrenie, že v Číne už dlhšiu dobu dochádza k rozsiahlym podvodom týkajúcim sa systému darcovstva. Na základe toho sa spustilo vyšetrovanie, ktoré odhalilo strašné veci. Medzi rokmi 2010 a 2018 došlo v krajine k falšovaniu oficiálnych záznamov a manipulácii s dátami o vykonaných operáciách. Čo je však najviac alarmujúce, lekári na zákroky nelegálne využívali orgány získané bez súhlasu od popravených väzňov!

 

img

 

Jedným z informátorov, ktorý tieto praktiky dosvedčil, je aj lekár Wang Guoqi. Bol poverený tým, aby mŕtvym väzňom odoberal orgány na transplantáciu. Zdá sa, že na týchto zverstvách sa podieľal aj samotný štát. Počty popráv a rovnako aj orgánov získaných na transplantáciu boli totiž označené ako štátne tajomstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona