Od pondelka sa do čiernej farby zahalí 24 okresov

NETKY.SK • 1 November 2021, 08:00 • 2 min
Od pondelka sa do čiernej farby zahalí 24 okresov

BRATISLAVA - Slovensko sa na základe COVID automatu od pondelka výrazne zafarbí do bordovo-čierna.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V aktuálnej epidemiologickej situácii je v treťom stupni ohrozenia, teda čiernych, 24 okresov. V bordovej fáze, ktorá zodpovedá druhému stupňu ohrozenia, je 39 okresov. Osem okresov je v prvom stupni ohrozenia, teda v červenej farbe. V stupni ostražitosti - oranžovej farbe -  je rovnako osem okresov. Zmena na mape Slovenska je platná oddnes (1. novembra).

 

img

 

V stupni ostražitosti - oranžová farba - sú okresy Bratislava I - V, Galanta, Komárno a Šaľa.

 

V prvom stupni ohrozenia - červené okresy - sú okresy Dunajská Streda, Ilava, Levice, Nové Zámky, Prievidza, Senica, Trnava a Žarnovica.

 

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, sú okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Liptovský Mikuláš, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rožňava, Senec, Skalica, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Žilina, Zlaté Moravce, Zvolen.

 

V treťom stupni ohrozenia - čierne okresy, sú okresy Bardejov, Čadca, Humenné, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Poltár, Poprad, Rimavská Sobota, Ružomberok, Sabinov, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Tvrdošín, Vranov nad Topľou.

 

Vo všetkých okresoch tak platia prísnejšie podmienky, napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. V čiernych okresoch sú najprísnejšie. Zakázané sú svadby, oslavy či večierky a podujatia v prevádzkach verejného stravovania.

 

Mohlo by vás zaujímať: Epidemická situácia na Slovensku sa zhoršuje. Od pondelka bude v čiernej fáze už 10 okresov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies