Útok mačetou v centre Bratislavy. Prehovoril napadnutý muž!

NETKY.SK • 1 November 2021, 15:08 • 2 min
Útok mačetou v centre Bratislavy. Prehovoril napadnutý muž!

BRATISLAVA - Útočník je obvinený z výtržníctva, v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 roky.

slovakia

left justify in out

V bratislavskom Starom Meste zaútočil 31-ročný Lukáš z Bratislavy mačetou na iného muža. Incident sa stal v nedeľu večer. TASR o prípade informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

 

 

Objasnil, že muž najprv napadol druhého muža slovne a následne aj fyzicky. V ruke držal mačetu. Po útoku z miesta ušiel v smere do centra mesta. Policajné hliadky okamžite po prijatí oznámenia začali prehľadávať centrum Bratislavy. "Krátko pred 19:15 sme prijali ďalšie oznámenie, v zmysle ktorého sa mal v blízkosti zastávky MHD na Šafárikovom námestí pohybovať muž s mačetou v ruke, ktorý mal pôsobiť nepríčetne," uviedol Szeiff.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Streľba v Prahe si vyžiadala dvoch mŕtvych!

 

img

 

Hliadky pohotovostných motorizovaných jednotiek Policajného zboru muža do pár minút od prijatia oznámenia zadržali a eskortovali na policajné oddelenie. Nikto iný neutrpel zranenie. 

 

K téme: VIDEO: Muž útočil nožom vo vlaku! Zranil 17 ľudí a zapálil sedačky

 

O incidente informoval muž, ktorého takmer zabil. "Dnes večer v bratislavskom Starom meste vyčíňal bezdomovec s mačetou. Jedným z napadnutých som bol aj ja. Bol som na káve s kamarátom a keď sme sa rozlúčili, bola už tma. Išiel som po Bezručovej k svojmu zaparkovanému autu, keď na mňa slovne zaútočil bezdomovec s výzorom Rasputina, evidentne bol omámený čučom alebo pod nejakou psychotropnou látkou, lebo mal také divé oči. Snažil som sa ho nevšímať. Ani neviem ako sa mu ocitla v ruke mačeta, asi ju vytiahol z ruksaku, čo mal na chrbte. Pridal som do kroku a on stále meter za mnou, a stále niečo na mňa pokrikoval. Všimol som si, že v budove bývalej polikliniky, na rohu Bezručovej a Dobrovičovej, je otvorený nejaký podnik, kde som chcel požiadať o pomoc, pretože som mal už naozaj strach. Našťastie sa v tom momente na ľudoprázdnej ulici objavilo auto, ktoré som zúfalým mávaním zastavil. Posádka v aute videla celú situáciu, bohužiaľ, v aute nebolo miesto, vedľa vodiča sedela jeho manželka a vzadu mali v autosedáčkách dve deti, nemal som kde nastúpiť. Muž so ženou vžak odvážne otvorili dvere na aute, aby vystúpili a pomohli mi, no v tej sekunde sa bezdomovec vyparil v prítmí chabo osvetlenej Bezručky. Vytiahol som z vrecka kabáta mobil a zavolal políciu, aby som ich upozornil na ozbrojeného nepríčetného muža, manželia tam ostali čakať so mnou. Ako som začal s políciou hovoriť, bezdomovec sa z prítmia za mnou vynoril (ja som ho nevidel, lebo som mu bol chrbtom) a udrel ma silno plochou strankou mačety po hlave. Mačeta sa mi z hlavy skĺzla na ľavé ucho a plece a vzápätí bezdomovec opäť zmizol. Bolesť hlavy som cítil hneď, krv v uchu mi začala pulzovať chvíľu na to. Na moje počudovanie do 5 minút prišli 3 policajné autá, ktoré vzápätí začali po útočníkovi pátrať a do hodiny ho aj vypátrali. Na policajnej stanici, kde som šiel spísať zápisnicu, mi povedali, že ten šialenec v ten večer napadol s mačetou v ruke viacerých ľudí, podrobnosti neviem. Bolí ma krčná chrbtica a cítim aj ľavé plece a mám zaľahnuté v ľavom uchu, inak som v poriadku. Kúpte si kaser alebo paralyzér, ja po tejto príhode sa po tme na ulici už nikdy nebudem určite cítiť úplne bezpečne," uviedol. 

 

Možno vás zaujme: Polícia obvinila 11 fanúšikov z výtržníctva na futbalovom zápase. Môžu skončiť za mrežami

 

Ako dodal, podľa jeho informácií útočník napadol v nedeľu minimálne 5 ľudí, ktorí volali na políciu. Na Šafárikovom námestí dokonca napadol staršiu ženu, ktorá bola na prechádzke so psom. Tej pomohol okoloidúci, ktorý privolal mužov zákona. "Útočník má podmienku za vyhrážanie a fyzické napadnutie z minulosti, takže teraz pôjde natvrdo do basy," napísal svedok. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies