Minulý týždeň prišlo na cestách o život sedem ľudí

NETKY.SK • 18 Júl 2012, 06:24 • 2 min
Minulý týždeň prišlo na cestách o život sedem ľudí

Minulý týždeň prišlo na cestách o život sedem ľudí - Krimi Minulý týždeň prišlo pri dopravných nehodách o život sedem osôb a ťažko sa zranilo 13 ľudí. Polícia celkovo eviduje 303 dopravných nehôd.

slovakia

left justify in out

img

Minulý týždeň prišlo pri dopravných nehodách o život sedem osôb a ťažko sa zranilo 13 ľudí. Polícia celkovo eviduje 303 dopravných nehôd.
      V štyroch krajoch - Bratislavskom, Trnavskom, Žilinskom a Košickom, minulý týždeň nedošlo k žiadnej smrteľnej nehode. Najmenej nehôd, 23, bolo v Trnavskom kraji, ťažké zranenia tam utrpela jedna osoba. "Najviac nehôd sme minulý týždeň zaznamenali v Žilinskom kraji, 55, a dve ťažko zranené osoby," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.
      Od začiatku tohto roka do nedele (15.7.) polícia na Slovensku eviduje na cestách 154 vyhasnutých životov. Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 93 vodičov a spolujazdcov, 11 motocyklistov, 34 chodcov a 16 cyklistov. Celkovo došlo na slovenských cestách k 7071 dopravným nehodám, o 879 menej ako v rovnakom období minulý rok (7.950).
      Polícia počas letných prázdnin prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a zníženie nehodovosti na cestách. Na vjazdoch a výjazdoch z krajských a okresných miest vykonáva priebežne dohľad nad cestnou premávkou. Policajti sa sústredia na diaľnice, rýchlostné cesty a cesty prvej triedy. Muži zákona dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky nie iba v miestach so zhustenou premávkou, ale aj na rizikových miestach a úsekoch, ako aj tam, kde dochádza najčastejšie k porušovaniu pravidiel. Pozornosť policajtov sa zameriava najmä na rýchlosť jazdy, nesprávny spôsob jazdy, základné povinnosti vodiča a jazdu pod vplyvom omamných látok, ktoré sú najčastejšou príčinou dopravných nehôd. Zvýšený policajný dohľad ostáva naďalej aj v blízkosti kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí kúpalísk, letovísk, nákupných centier, priechodov pre chodcov, detských ihrísk a parkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies