Minnesota omilostila Petersona, bývalý MVP sa opäť pripojil k tímu

NETKY.SK • 16 September 2014, 11:20 • 2 min
Minnesota omilostila Petersona, bývalý MVP sa opäť pripojil k tímu

MINNEAPOLIS - Klub zámorskej ligy amerického futbalu (NFL) Minnesota Vikings oznámil, že Adrian Peterson je opäť súčasťou tímu. Elitného running backa vyradili zo zostavy na minulotýždňový duel proti New England Patriots po tom, ako ho polícia obvinila z násilia na dieťati.

slovakia

left justify in out

Peterson v apríli 2014 zbil svojho štvorročného syna tak, že po "výprasku" palicou museli chlapca ošetriť lekári. Prokuratúra v texaskom Houstone obvinila šesťnásobného účastníka exhibičných zápasov Pro Bowl a bývalého najužitočnejšieho hráča súťaže (MVP) z násilia na dieťati a začiatkom minulého týždňa na neho vydali zatykač. Peterson sa rozhodol s políciou spolupracovať, v sobotu odletel do Texasu a sám sa odovzdal do rúk mužov zákona. Po zaplatení kaucie 15.000 dolárov ho prepustili na slobodu, dátum súdneho pojednávania určili na november.
      

"Aj v Adrianovom prípade platí prezumpcia neviny. Hráča poznáme ako hodnotnú ľudskú osobnosť a preto si myslíme, že si zaslúži hrať za náš tím. Sme presvedčení, že v jeho prípade išlo o nešťastný incident," uviedol generálny manažér "vikingov" Rick Spielman.
      

Peterson v rozhovore pre agentúru Reuters uviedol, že nemal v úmysle synovi ublížiť. "Stalo sa to v rámci výchovného procesu. Rovnakým spôsobom trestali rodičia aj mňa, keď som bol dieťa. Po stretnutí so psychológom som však pochopil, že sú aj iné metódy, ako potrestať potomka, ak urobil niečo nevhodné. Svojho syna milujem, nikdy som ho nechcel zraniť," nechal sa počuť MVP ligy z roku 2012. Ak ho porota uzná vinným, hrozí mu dvojročný pobyt vo väzení a pokuta 10.000 USD.
      

Kauza okolo Petersona je ďalším škandálom ohľadne násilnického správania sa jedného z hráčov NFL. Iba niekoľko dní pred jeho zatknutím sa na verejnosť dostala videonahrávka, na ktorej hviezda tímu Baltimore Ravens Ray Rice udrel svoju priateľkou takou silou, že upadla do bezvedomia. "Havrani" z toho dôvodu rozviazali s Riceom profesionálny kontrakt a vyradili ho z tímu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies