Polícia upozorňuje na falošné SMS, podvodníci ich posielajú v mene bánk

NETKY.SK • 15 Február 2022, 20:46 • 2 min
Polícia upozorňuje na falošné SMS, podvodníci ich posielajú v mene bánk

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje na falošné SMS správy, ktoré posielajú v mene viacerých bánk podvodníci. Ide o podvod, prostredníctvom ktorého sa páchatelia chcú dostať k prístupovým či iným súkromným údajom a následne k peniazom.

slovakia

left justify in out

V texte falošnej SMS podvodníci žiadajú kliknúť na priložený link na účel zabránenia zablokovania účtu. „Po presmerovaní na falošnú stránku, ktorá imituje vzhľad skutočného internet bankingu či inej stránky, oznámením vyzývajú, aby ľudia zadali svoje prihlasovacie údaje a heslo, prípadne údaje o svojej platobnej karte,“ spresnila polícia na sociálnej sieti na stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR.

 

 

Upozorňuje, že banka takéto SMS či mailové správy neposiela. Text falošných správ obsahuje neúplné informácie. Odosielateľ má netypickú mailovú adresu, link do internet bankingu je falošný a má úplne iný formát. „To sú všetko veci, na ktoré si treba dať pozor, i keď má banka špičkové mechanizmy, vďaka ktorým dokáže tieto podvodné aktivity zachytávať a chrániť prostriedky klientov,“ upozornila polícia.

 

Možno vás zaujme: Od stredy môžu byť ubytovacie zariadenia otvorené v režime OTP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona