V stredu pokračuje proces s Dušanom Kováčikom

NETKY.SK • 8 August 2021, 17:26 • 2 min
V stredu pokračuje proces s Dušanom Kováčikom

BRATISLAVA - V stredu 11. augusta by na pôde Justičnej akadémie v Pezinku malo pokračovať hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

slovakia

left justify in out

Ten čelí obžalobe pre prijímanie úplatku, založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, zneužitie právomocí verejného činiteľa alebo ohrozenie dôvernej a utajovanej skutočnosti. Pojednávanie je v tomto prípade vytýčené aj na štvrtok 12. a piatok 13. augusta, pričom súd plánuje vypočuť viacerých svedkov.

 

Prečítajte si: Najvyšší súd zamietol sťažnosť Dušana Kováčika

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu na poslednom pojednávaní v júli avizovala, že v auguste by mal súd vypočuť napríklad bývalého generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára alebo odsúdeného bývalého policajného funkcionára Norberta Paksiho. Plánovaný bol aj výsluch Csabu Dömötöra, v prípade ktorého Okresný súd Bratislava III schválil dohodu o vine a treste pre trestný čin krivej výpovede, za čo dostal podmienečný trest.

 

Možno vás zaujme: Bývalý špeciálny prokurátor mal v hľadáčiku oligarchu Bödöra. Plánoval ho poslať za mreže!

 

Obhajoba tiež navrhuje vypočuť šéfa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča alebo jeho predchodcu, väzobne stíhaného Vladimíra Pčolinského.  Bývalý špeciálny prokurátor Kováčik trvá na svojej nevine. Stíhaný je väzobne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies