Ministerstvo školstva nebude dávať stimuly na ochranu priemyselného vlastníctva

NETKY.SK • 4 December 2014, 18:23 • 2 min
Ministerstvo školstva nebude dávať stimuly na ochranu priemyselného vlastníctva

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva nebude udeľovať stimuly na zabezpečenie ochrany priemyselného vlastníctva a pre dočasné pridelenie vysokokvalifikovaného zamestnanca výskumu a vývoja podnikateľom.

slovakia

left justify in out

Tieto druhy stimulov sa podľa návrhu zo zákona o stimuloch pre výskum a vývoj vypúšťajú. Novelu dnes parlament posunul do druhého čítania.

Ako informovala hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová, 1. júla nadobudlo účinnosť nové nariadenie Európskej komisie o vyhlásení určitých kategórií pomoci za zlučiteľné s vnútorným trhom. Toto nariadenie nahradilo doteraz platné nariadenie EK z roku 2008. Zákon o stimuloch pre výskum a vývoj, ktorý tvorí jednu zo schém štátnej pomoci, vychádzal z pôvodného nariadenia EK z roku 2008. So znením nového nariadenia teda museli zosúladiť ustanovenia zákona o stimuloch pre výskum a vývoj. "Nariadenie už neupravuje dočasne vyslaných pracovníkov a ani pomoc súvisiacu s právami priemyselného vlastníctva, preto sa tieto druhy stimulov podľa predloženého návrhu novely zo zákona vypúšťajú," vysvetlila Dupaľová Ksenzsighová s tým, že stimuly na tieto účely ministerstvo ani neposkytlo. Predkladaný návrh zákona je tak z pohľadu ministerstva technickou novelou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies