Ministerstvo práce v tomto roku pomôže s cenami energií aj zariadeniam sociálnych služieb

NETKY.SK • 18 Január 2024, 10:51 • 2 min
Ministerstvo práce v tomto roku pomôže s cenami energií aj zariadeniam sociálnych služieb

BRATISLAVA - Ministerstvo práce zareagovalo pozitívne na požiadavku o pomoc s cenami energií pre zariadenia sociálnych služieb, a podporí zariadenia sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktoré sú napojené na centrálne zdroje tepla.

slovakia

left justify in out

Do pomoci s energiami budú po novom zaradené aj zariadenia sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktoré sú napojené na centrálne zdroje tepla. Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky kladne reagovalo na požiadavku ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erika Tomáša o zaradenie týchto zariadení do pomoci s energiami.

 

Táto požiadavka podľa slov ministra práce vyplynula z toho, že predchádzajúca vláda žiadosti týchto zariadení nepochopiteľne ignorovala. Pritom ide o zariadenia, v ktorých sa starajú o seniorov, chorých a odkázaných ľudí, či deti.

Nové rozhodnutie znamená, že všetky tieto zariadenia budú mať v tomto roku zastropované ceny tepla na úrovni roku 2023, teda presne tak ako aj domácnosti. O pomoc neprídu ani tie zariadenia, ktoré sú v podnájme. V takom prípade vlastník nehnuteľnosti požiada o túto pomoc s cenami energií a podľa zákona ich následne zohľadní v cene nájmu. Týmto prístupom sociálnym zariadeniam výrazne znížime náklady na energie a uľahčíme im fungovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MPSVR SR, Foto: Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies