Ministerstvo obrany plánuje v budúcom roku spustiť obmenu vojenských vrtuľníkov

NETKY.SK • 29 November 2014, 09:21 • 2 min
Ministerstvo obrany plánuje v budúcom roku spustiť obmenu vojenských vrtuľníkov

BRATISLAVA - Okrem avizovaných nákupov dvoch dopravných lietadiel Spartan a niekoľkých stoviek útočných pušiek Bren či obmeny dosluhujúcich vojenských radarov sa chce Ministerstvo obrany SR zamerať aj na vrtuľníky. Ich obmenu plánuje spustiť už na budúci rok.

slovakia

left justify in out

"Akvizičný proces by mal prebehnúť začiatkom budúceho roka," potvrdila pre TASR hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. Ministerstvo by chcelo vrtuľníkový park obmeniť postupne do šiestich rokov.
      

Armáda v súčasnosti disponuje vrtuľníkmi Mi-17, ktoré slúžia buď na prepravu osôb a materiálu, alebo sú súčasťou leteckej pátracej a záchrannej služby. Vrtuľníkom sa však postupne končí životnosť a do jej predlžovania už rezort neplánuje investovať. Mi-17 by tak mali nahradiť multifunkčné vrtuľníky, ktoré sa budú dať využiť aj v domácom krízovom manažmente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies