Ministerstvo financií chce rozšíriť povinnosť používať registračnú pokladňu!

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 10:06 • 2 min
Ministerstvo financií chce rozšíriť povinnosť používať registračnú pokladňu!

BRATISLAVA - Ministerstvo financií zvažuje, že povinnosť používať registračnú pokladnicu by sa mohla rozšíriť. Bločky by mali po novom vydávať všetci prevádzkovatelia hotelov a ubytovacích zariadení, ale aj napríklad lekári v prípade inkasovania platieb za ošetrenie pacientov.

slovakia

left justify in out

Momentálne platný zákon o ERP (elektronická registračná pokladnica) totiž pripúšťa niekoľko výnimiek, keď bloček o tovare či službe zákazník dostať nemusí, uvádza denník PRAVDA. Túto povinnosť nemajú napríklad aj taxikári, prevádzkovatelia hracích automatov, ale aj klasických automatov vydávajúcich nápoje či jedlo, predajcovia vstupeniek, zubári, notári, prenajímatelia bytu či domu, a tiež niektorí umelci predávajúci svoje výrobky. Ak však ide o remeselníka - živnostníka, pokladnicu si zabezpečiť musí.

 

Obmedzenie týchto výnimiek by podľa šéfa Inštitútu finančnej politiky pri ministerstve financií Martina Filka ročne prinieslo do štátnej pokladnice desiatky miliónov eur. Podľa ekonóma Slovenskej akadémie vied Vladimíra Baláža ide o logický krok. "Povinnosť oficiálne zdokladovať príjem a riadne ho odviesť do štátnej kasy, by mala platiť pre všetkých podnikateľov rovnako", hovorí Baláž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies