Prezenčné vyučovanie sa obnovuje v deviatich okresoch

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 10:08 • 2 min
Prezenčné vyučovanie sa obnovuje v deviatich okresoch

BRATISLAVA - Ďalší žiaci sa dočkali návratu do školy. Prezenčné vyučovanie sa dnes obnovilo v deviatich okresoch.

slovakia

left justify in out

Vyučovanie sa dnes obnovilo konkrétne v okrese Sobrance, Nitra, Zlaté Moravce, Nové Zámky, Topoľčany, Dunajská Streda, Komárno, Skalica a Stropkov. Otvorené môžu byť i základné umelecké školy a jazykové školy pre skupinovú výučbu. Otvorenie škôl umožnili priaznivý vývoj epidemickej situácie, zaočkovanosť učiteľov a kvalitné pravidlá prevádzky škôl.

 

img

 

Na Slovensku máme od tohto týždňa deväť ružových okresov. Žiaci a ani rodičia sa od 29. apríla nemusia pri návšteve školy preukazovať negatívnym testom na COVID-19. Vláda navyše schválila nové pravidlá, podľa ktorých režim bez preukazovania sa testom pri ceste do školy a späť platí aj v nasledujúcom týždni od 3. mája

V školách platí povinnosť nosiť rúško. Žiaci na druhom stupni ZŠ a na strednej škole sa majú preukázať vlastným testom. V prípade potvrdenia pozitivity môže regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo riaditeľ školy v spolupráci so zriaďovateľom flexibilne reagovať a danú triedu alebo školu zatvoriť.

 

Prečítajte si tiež: Vláda pre oblasť školstva, vedy a výskumu odsúhlasila viac ako 1,6 miliardy eur


Slovensko má od 3. mája desať bordových a 60 červených okresov. V bordových okresoch sú otvorené materské školy, prvý stupeň, ôsmy a deviaty ročník ZŠ, špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy či končiace ročníky stredných škôl. Otvorené sú poradne a ZUŠ pre individuálnu prácu so žiakom. V rámci týchto okresov platí výnimka zo zákazu vychádzania do školy bez potreby preukazovania sa negatívnym testom na ochorenie COVID-19 alebo iným dokladom, napríklad o zdravotnej indikácii. Aj vstup do školy bude pre deti a žiakov umožnený bez preukázania sa testom. Táto výnimka bude platiť aj pre sprevádzajúcu osobu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Od dnes sa už vo väčšine okresov nemusíte preukazovať negatívnym testom


V rámci červených okresov je navyše otvorený celý druhý stupeň ZŠ a prvé štyri ročníky na osemročných gymnáziách. V červených a ružových okresoch platí výnimka z potreby preukazovania sa negatívnym testom navyše aj pre zamestnancov školy. Ministerstvo ubezpečilo rodičov, že školy sú na návrat žiakov pripravené a od augusta je spustený aj efektívny výstražný systém „školský semafor“ či rýchle intervenčné testovanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona