Ministerka Remišová ozrejmila, kam pôjde investícia vo výške takmer milióna eur

NETKY.SK • 9 December 2020, 11:01 • 2 min
Ministerka Remišová ozrejmila, kam pôjde investícia vo výške takmer milióna eur

BRATISLAVA - Vláda SR dnes schválila dotáciu 900 000 eur na podporu športu v Banskobystrickom kraji. Návrh vláde predložila vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová. Práve Banská Bystrica bude v júli 2022 dejiskom Európskeho olympijského festivalu mládeže, na ktorom sa zúčastnia stovky športovcov vo veku 14 – 18 rokov.

slovakia

left justify in out

"Podpora športu a budovanie športovej infraštruktúry sú pre nás jednou z priorít regionálneho rozvoja. Aj v čase pandémie sa ukazuje, aký významný vplyv majú športové aktivity na zdravie populácie a zmysluplné využitie voľného času mládeže," uviedla vicepremiérka Remišová.

 

img

 

Podľa ministerky je v neposlednom rade cieľom vytvárať kvalitné zázemie pre budúcich športových reprezentantov, ktorí budú šíriť dobré meno Slovenska vo svete. 

Celková schválená dotácia 900 000 eur pôjde na nasledovné projekty:

- Vybavenie a dobudovanie areálu tréningového plaveckého bazéna, areálu pre triatlon a areálu pre gymnastiku 550 000 €
- Rekonštrukcia športovej haly Detva 125 000 €
- Vybudovanie a inštalácia klimatizácie v športovej hale VŠC Dukla 25 000 €
- Vybavenie športovej haly Slovenská Ľupča 200 000 €

img

"Verím, že vďaka tejto dotácii sa podarí dobudovať a dostatočne vybaviť športoviská, ktoré budú o dva roky dejiskom prestížneho medzinárodného podujatia - Európskeho olympijského festivalu mládeže," dodala ministerka Remišová.

 

Koronavírus zasiahol do programu 
Z dôvodu celosvetovej pandémie COVID-19 a následne posunu termínu konania Letných olympijských hier v Tokiu 2020 na rok 2021 došlo ku kolízii s pôvodným termínom Európskeho olympijského festivalu mládeže 2021 v Banskej Bystrici.

 

img

 

Na základe rozhodnutia Európskych olympijských výborov, Slovenského olympijského a športového výboru a mesta Banská Bystrica sa termín konania olympijského festivalu mládeže v Banskej Bystrici posúva na júl 2022.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies