Igor Matovič a Jaroslav Naď mali negatívny výsledok na COVID-19, obaja sa už vrhli do práce pred spustením druhého kola celoplošného testovania

NETKY.SK • 6 November 2020, 16:57 • 2 min
Igor Matovič a Jaroslav Naď mali negatívny výsledok na COVID-19, obaja sa už vrhli do práce pred spustením druhého kola celoplošného testovania

BRATISLAVA – Predseda vlády Igor Matovič a šéf rezortu obrany sa dlho v karanténe neohriali. V priebehu piatka boli obaja pretestovaní s negatívnym výsledkom na COVID-19.

slovakia

left justify in out

Premiér na sociálnej sieti Facebook informoval, že podstúpil testovanie PCR testom s negatívnym výsledkom. Do povinnej karantény musel nastúpiť v stredu, keď sa dostal do kontaktu s pozitívne testovanou osobou na COVID-19. Aktuálne sa tak už môže opäť naplno zapojiť do prípravy druhého kola celoplošného testovania.

 

Obaja sú negatívny

Ako sám uviedol, epidemiologické pravidlá musia platiť pre každého rovnakokeďže bol v kontakte s pozitívne testovanou osobou, ohlásil odchod do domácej karantény.

 

Do povinnej izolácie vo štvrtok musel nastúpiť aj minister obrany Jaroslav Naď. Ten podobne ako premiér už podstúpil testovanie s negatívnym výsledkom a vracia sa späť do práce.

 

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ Pozrite si všetky potrebné informácie týkajúce sa druhého kola celoplošného testovania. Zúčastniť sa ho môžu aj tí, ktorí sa na prvé kolo nedostavili!

 

Testovanie v zelených okresoch

Šéf rezortu zároveň zdôraznil, že ľudia zo zelených okresov, ktorí majú záujem o pretestovanie môžu využiť dobrovoľné odberné miesta. Dodal, že ide o krok, ktorým tak chcelo ministerstvo vyjsť v ústrety okresným úradom či samosprávam na ich vlastnú žiadosť.  

 

„Poskytneme testy, certifikát, dokumentáciu, vojaka a policajta aj v týchto oblastiach na vytvorenie dobrovoľných odberných miest. Keďže ale ide o vyslovene dobrovoľné konanie samospráv (ktoré oceňujeme ako zodpovedné), samosprávy musia poskytnúť zdravotnícky a administratívny personál a už hygienikom schválené odberné miesto, rovnako ako ochranné pomôcky a dezinfekciu,“ napísal Naď. 

 

Dodal, že aktuálne je schválených už 21 odberných miest v zelených okresoch, ktoré počas prvého kola nepresiahli 0,7 percenta pozitívnych zo všetkých zúčastnených. Aktuálne však ešte nie je zverejnený zoznam odberných miest v rámci zelených okresov. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies