Minister vnútra Kaliňák ocenil strelcov z PH v Riu

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:46 • 2 min
Minister vnútra Kaliňák ocenil strelcov z PH v Riu

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister vnútra Slovenskej republiky Robert Kaliňák slávnostne ocenil paralympionikov - športových strelcov Veroniku Vadovičovú a Radoslava Malenovského za ich úspechy a reprezentáciu Športového centra polície.

slovakia

left justify in out

Účastníkom PH 2016 v Riu de Janeiro odovzdal Pamätnú medailu ministra vnútra SR. Tréner trojnásobnej medailistka z Ria Veroniky Vadovičovej Milan Goleňa si odniesol Čestnú plaketu ministra vnútra SR.


Veronika Vadovičová je prvá a zatiaľ jediná profesionálna športovkyňa z radov slovenských paralympionikov. Pôsobí v ŠCP. "V medziparalympijskom období mala formu ako hrom - k titulom majsterky sveta a Európy a viacerým prvenstvám v pretekoch Svetového pohára pridala tento rok v thajskom Bangkoku aj svetový rekord v disciplíne R3," pripomenul jej tréner Goleňa podľa tlačovej správy rezortu.

 

Na paralympijských hrách v Riu získala jeho zverenkyňa dve zlaté (vzduchová puška 40 v stoji, miešaná súťaž vo vzduchovej puške 60 v ľahu) a jednu striebornú medailu (ľubovoľná malokalibrovka 3x20 na 50 metrov). Okrem dvoch vysokých škôl už stihla byť aj Slovenkou roka a stretnúť sa s britskou kráľovnou Alžbetou II. počas jej historickej návštevy Slovenska v roku 2008. 

 

Radoslav Malenovský je zamestnaný ako účtovný analytik a vyštudoval vysokú školu manažmentu City Univerzity. Tiež športuje za klub ŠCP. Na paralympijských hrách v Riu sa umiestnil na 4. priečke v miešanej súťaži vzduchovej puške 60 v ľahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies