Minister spravodlivosti Tomáš Borec prijal vietnamskú delegáciu

NETKY.SK • 25 September 2014, 17:37 • 2 min
Minister spravodlivosti Tomáš Borec prijal vietnamskú delegáciu

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Tomáš Borec dnes prijal vietnamskú delegáciu, ktorú viedol tamojší minister spravodlivosti Ha Hung Cuong.

slovakia

left justify in out

Vietnamská delegácia pricestovala na Slovensko po návšteve susednej Českej republiky. Hlavným bodom bilaterálnej návštevy bol podpis memoranda o spolupráci medzi slovenským a vietnamským ministerstvom spravodlivosti.
     

Obsahom spolupráce podľa memoranda je napríklad výmena skúseností z aplikácie dohovorov Haagskej konferencie medzinárodného práva súkromného a poskytovanie informácií o zavádzaní informačných technológií do justície či otázky súvisiace s uplatňovaním práv a slobôd občanov a právnických osôb.
     

Minister spravodlivosti Tomáš Borec ocenil odhodlanie Vietnamskej socialistickej republiky v oblasti liberalizácie obchodu. "Odstraňovanie obchodných bariér vytvára podmienky pre hlbšiu ekonomickú spoluprácu, ktorej výsledkom môže byť viac investičných príležitostí a viac pracovných miest," povedal minister T. Borec. Šéf slovenského rezortu spravodlivosti dodal, že pre rozvoj podnikania je rovnako dôležitá podpora právneho štátu. Na rokovaní boli zmieňované aj témy reformy právneho štátu a systému ochrany ľudských práv a slobôd.
     

Témou rokovaní boli ďalej skúsenosti so sudcovskou samosprávou a činnosťami slobodných povolaní. Osobitne sa vietnamskí partneri zaujímali o systém vymáhania práva prostredníctvom súdnych exekútorov a o činnosť Slovenskej komory exekútorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies