Azerbajdžan sa ospravedlnil Rusom za nešťastnú náhodu

NETKY.SK • 9 November 2020, 19:33 • 2 min
Azerbajdžan sa ospravedlnil Rusom za nešťastnú náhodu

Ruský vojenský vrtuľník Mi-24 bol zasiahnutý raketou a zrútil sa v Arménsku, informovalo ruské ministerstvo obrany. Podľa predbežných údajov zomreli dvaja ľudia.

slovakia

left justify in out

Azerbajdžanská armáda nešťastnou náhodou zostrelila ruský vojenský vrtuľník Mi-24. Oficiálne to oznámilo ministerstvo zahraničných vecí Azerbajdžanu.

 

Ministerstvo vo svojom vyhlásení uviedlo, že Azerbajdžan "sa ruskej strane ospravedlňuje v súvislosti s týmto tragickým incidentom, ktorý má povahu náhody". Rezort tiež uviedol, že Baku je pripravené zaplatiť náhradu škody.

 

Vrtuľník 9. novembra sprevádzal konvoj 102. ruskej vojenskej základne cez územie Arménska, zhruba o 15:30 tredoeurópskeho času bol napadnutý zo zeme, informovalo ruské ministerstvo obrany. Do vrtuľníka zasiahla raketa, po ktorej spadla v hornatej oblasti pri dedine Jerash, takmer na hranici Arménska s Azerbajdžanom.

Záchranári zasahujú na mieste nešťastia. Podľa predbežných údajov dvaja členovia posádky zahynuli, jedného evakuovali so stredne ťažkými zraneniami.

 

Azerbajdžanské úrady vysvetlili, že k chybe došlo v dôsledku skutočnosti, že vrtuľník letel v tesnej blízkosti arménsko-azerbajdžanských hraníc, zatiaľ, čo v Náhornom Karabachu pokračujú aktívne vojenské strety.

 

Let sa uskutočnil v tme, v nízkych nadmorských výškach a mimo zóny detekcie radarov systémov PVO, informovalo azerbajdžanské ministerstvo zahraničia. Okrem toho ruské vrtuľníky predtým v oblasti, kde k incidentu došlo, neboli pozorované.

 

27. septembra sa na území neuznanej republiky v Náhornom Karabachu obnovilo aktívne nepriateľstvo. Baku a Jerevan sa navzájom obviňujú z ostreľovania územia. Strany sa pokúsili trikrát uzavrieť dohodu o prímerí, boje však pokračujú dodnes.

 

Prečítajte si aj o zostrelení helikoptéry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies