FOTO: Indická vláda tvrdí, že našla dôkaz o existencii Yetiho

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 11:21 • 2 min
FOTO: Indická vláda tvrdí, že našla dôkaz o existencii Yetiho

Indická armáda publikovala fotografie, ktoré by mali dokazovať existenciu mýtického stvorenia známeho ako Yeti.

slovakia

left justify in out

O legendami opradenom Yetim ste už určite počuli. Hoci mnohí z nás dávno prijali fakt, že ide o mýtickú bytosť, ktorá sa vyskytuje len v ľudových príbehoch, niektorí stále veria, že by sa na Zemi predsa len mohol tento snežný muž ukrývať. Údajných svedectiev o jeho videní je dosť, nie je však možné ich nijako overiť. India ale najnovšie tvrdí, že má dôkazy. A myslí to úplne vážne.

 

Na oficiálnom Twitteri indickej armády sa objavili fotografie dokumentujúce veľké odtlačky nôh v snehu. Tie vraj našli v blízkosti ich základne na himalájskej hore Makalu, ležiacej v odľahlej oblasti na hraniciach medzi Nepálom a Tibetom. Stopy s rozmerom 81 x 38 centimetrov vojaci označili ako dôkaz o tom, že Yeti tu skutočne žije. Niekoľko svedectiev od ľudí, ktorí ho podľa vlastných slov videli, totiž pochádza práve z okolia tohto miesta.

 

„Členovia horolezeckej expedície indickej armády prvýkrát spozorovali tajomné odtlačky nôh mýtickej bytosti Yeti,“ uvádza príspevok indickej armády na sociálnej sieti. Po jeho zverejnení sa však dvihla celosvetová vlna kritiky, ktorá armádu odsudzuje za to, že publikuje zavádzajúce informácie, ktoré sú súčasťou mytológie a veda ich nikdy nepotvrdila.

 

Samozrejme, netrvalo dlho a na internete sa začali objavovať ironické narážky na účet tamojšej armády a ich príspevok sa stal doslova hitom.

 

Všetky vedecké výskumy, ktoré sa existenciou Yetiho doteraz zaoberali a skúmali nájdené „dôkazy“ o jeho živote, potvrdili len to, že sa nejednalo o žiadneho tajomného tvora, ale o najrôznejšie, už známe, živočíšne druhy.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies