Žiakov v ZŠ a MŠ v Hronskom Beňadiku je málo, sústredení budú pod jednu strechu

NETKY.SK • 26 Február 2023, 17:00 • 2 min
Žiakov v ZŠ a MŠ v Hronskom Beňadiku je málo, sústredení budú pod jednu strechu

HRONSKÝ BEŇADIK - Znižujúci sa počet obyvateľov Hronského Beňadiku v okrese Žarnovica má dopad aj na stav detí v tamojšej základnej a materskej škole. Obec sa preto rozhodla, že obe školy zlúči a deti z materskej školy premiestni do objektu základnej školy.

slovakia

left justify in out

"Tento zámer už odsúhlasili aj naši poslanci. Situáciu sme sa rozhodli riešiť týmto spôsobom, pretože školy nechceme zatvárať," povedal starosta Imrich Rajčok. Naopak verí, že zámer stavať nové byty pritiahne do obce aj mladých ľudí a stavy najmenších detí a žiakov v školách sa zastabilizujú. V plne organizovanej základnej škole majú aktuálne 42 žiakov, v materskej škole ich je 29.

 

V objekte materskej školy chcú po presune detí zriadiť domov dôchodcov. Obec je totiž značne prestarnutá a takéto zariadenie v obci chýba. Hronský Beňadik, ktorý je známy svojim benediktínskym kláštorom z 11. storočia, mal ešte pred desiatimi rokmi asi 1200 obyvateľov, aktuálne ich je o približne 150 menej. Ruch v obci sa znížil potom, ako sa neďaleko dostavala rýchlostná komunikácia R1 a väčšia časť dopravy sa odklonila mimo obec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies