Muž zadržal v Paríži dve rukojemníčky. Žiadal stretnutie s ministrom

NETKY.SK • 21 December 2021, 11:14 • 2 min
Muž zadržal v Paríži dve rukojemníčky. Žiadal stretnutie s ministrom

PARÍŽ - Oblasť, kde sa rukojemnícka dráma odohrala, sa nachádza v sektore medzi Námestím Bastily a námestím Place de la Nation vo východnej časti Paríža. Policajné zložky uzavreli celý sektor v pondelok od 15:00. Uzáveru ukončili v utorok po policajnom zásahu.

slovakia

left justify in out

Francúzske bezpečnostné zložky zadržali v utorok muža, ktorý v pondelok popoludní v jednom z obchodov v štvrti Aligre v 12. parížskom obvode zajal dve ženy ako rukojemníčky. Policajná operácia si nevyžiadala žiadne zranenia, informoval denník Le Parisien.

 

img

 

Ozbrojený muž zadržiaval v čase policajného zásahu už len jednu ženu, druhú prepustil na slobodu v pondelok večer. Počas vyjednávaní sa dožadoval stretnutia s ministrom spravodlivosti Éricom Dupondom-Morettim a s advokátom Omarom Raddadom. Polícia nezverejnila identitu páchateľa. Podľa médií ide o 56-ročného Tunisana, ktorý mal v minulosti opakovane psychické problémy.

 

Prečítajte si tiež: Bývalého kňaza odsúdili za zneužívanie dievčat

 

Vo Francúzsku sú momentálne v rámci systému varovania pred teroristickými útokmi zosilnené bezpečnostné opatrenia, pretože riziko útoku trvá. Príslušné úrady a zložky považujú totiž obdobie pred koncoročnými sviatkami za obzvlášť rizikové. Rukojemnícka dráma z pondelka však podľa denníka Le Parisien s terorizmom nesúvisí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies