Minister školstva vyzýva ľudí, aby počas sviatkov obmedzili cestovanie

NETKY.SK • 28 Október 2021, 08:33 • 2 min
Minister školstva vyzýva ľudí, aby počas sviatkov obmedzili cestovanie

BRATISLAVA - Cestovanie počas sviatkov môže zhoršiť epidemickú situáciu a ohroziť vzdelávanie žiakov v školách. Premýšľali ste o tom?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling preto vyzýva ľudí, aby ostali cez prázdniny doma a minimalizovali cestovanie a stretávanie sa s inými.

 

 

Pripomenul, že aj napriek horšej epidemickej situácii sa školy darí udržať v bezpečnom režime. "Preto je dôležité, aby sme si cez sviatky dávali pozor a snažili sa minimalizovať stretávanie s inými ľuďmi. Rodičia alebo zamestnanci škôl, ktorí ešte zvažujú očkovanie, by ho mali využiť."

 

Prečítajte si: Reforma školstva bude zásadná! Priblížime sa konečne k škandinávskemu modelu?

 

img

 

Všeobecne platí, že čím je stav v okrese horší, tým viac tried funguje cez dištančné vzdelávanie. Z údajov, ktoré každý týždeň nahlasujú školy ministerstvu vyplýva, že práve v okresoch s nižším zaočkovaním a s horšou farbou je aj viac žiakov v karanténe. Medzi okresmi, kde je miera dištančnej výučby vyššia, situácia na školách úzko kopíruje situáciu v jednotlivých okresoch.

 

Možno vás zaujme: Rezort zdravotníctva spustil očkovanie treťou dávkou vakcíny pre ľudí nad 55 rokov

 

Minister dodal, že naďalej platí, že školy sa plošne zatvárať nebudú. "Podľa pravidiel Úradu verejného zdravotníctva SR sa zatvoria iba jednotlivé triedy, v ktorých sa objaví pozitívna osoba."

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies