REPORTÁŽ: „Musela som nakrúcať v mínusových teplotách a bosá,“ tvrdí hlavná hrdinka romantickej komédie Veronika Khek Kubařová

NETKY.SK • 21 September 2021, 09:51 • 2 min
REPORTÁŽ: „Musela som nakrúcať v mínusových teplotách a bosá,“ tvrdí hlavná hrdinka romantickej komédie Veronika Khek Kubařová

Čo urobí zamilovaný človek pre to, aby vzťah zachránil? Asi všetko. A presne to sa deje v novej českej romantickej komédii, v ktorej hviezdia sympatická Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič. O humorné situácie nie je núdza a pričinili sa o to aj česká legenda Iva Janžurová, Lenka Vlasáková a David Matásek. V reportáži Netiek sa dozviete, ako sa hlavnej predstaviteľke nakrúcalo v mrazivom počasí a či podobnú romantiku zažila aj v súkromí!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Jedine Tereza je romantická komédia plná trapasov a omylov, ktorá názorne deklaruje, že boj o lásku môže byť niekedy neuveriteľná “makačka”. Najmä, ak od života dostávate jednu facku za druhou. Režíroval ju Jaroslav Fuit, pre ktorého je snímka jeho druhým hraným filmom. 

 

“Nakrúcanie je vždy tak trochu boj, kedy sa písaný text stáva skutočnosťou,” myslí si režisér. “Je to boj s časom, s možnosťami a vlastnými schopnosťami. Režisér nie je sólista, je ako dirigent alebo kouč futbalového tímu, ktorý musí mať jasný názor, ale aj rešpekt k pripomienkam ostatných,” konštatuje režisér Jaroslav Fuit.

 

img

 

Tomáš a Tereza prežívajú lásku ako z učebnice. Meteorológ Tomáš získal skvelú prácu televízneho moderátora počasia a Tereza sa zatiaľ snaží rozbehnúť podnikanie s výrobou topánok. Na Štedrý deň, kedy je Tomáš povolaný do služby, ho však Tereza aj s mamou pristihne v šatni v naoko chúlostivej situácii. Tereza mu nedá šancu situáciu vysvetliť, a tak sa Tomáš všakovakými spôsobmi pokúša vzťah zachrániť. Hlavnú úlohu vo filme si zahrala Veronika Keer Kubařová, ktorá na romantiku nedá dopustiť. Na Slovensku sa cítila ako doma.

 

“Tereza je hlavnou hrdinkou romantickej komédie a má všetky jej parametre. Mne sa na nej páči, že šije topánky, že pracuje rukami a ovláda remeslo. Režisérovi som pri nakrúcaní zdôrazňovala, že nemám rada zimu. Keď tak vo svojom outdoorovom oblečení a v teplých vrstvách. Nechcem točiť na snehu krásavicu, ktorá bude oblečená v kabátiku a bude jej stále zima. Nakoniec som však musela nakrúcať v mínusových teplotách a dokonca bosá. Ale zvládla som to, kostymérky mi pomohli. Bol to veľký zážitok nakrúcať v takej zime na rozhľadni Kozákov,” prezradila.

 

img

 

Jej zamilovaného filmového partnera Tomáša si zahral Igor Orozovič, ktorý o Terezino srdce bojuje spôsobmi zo slávnych romantických filmov ako Láska nebeská, Tri oriešky pre Popolušku či Hriešny tanec. 

 

“Pre mňa bolo nakrúcanie nepríjemné najmä po fyzickej stránke. Náročné bolo nakrúcanie vonku v chlade, iba v trenkách a v ponožkách, to bola šialená zima. Najhoršie sú vyzliekacie scény, keď som nahý behal po chodbe v dome, kde bolo nula stupňov,” smeje sa.

 

Veronika Khek Kubařová má na konte množstvo filmových, televíznych aj divadelných úloh. Medzi najznámejšie patria Ženy v běhu, Ženy v pokušení. Modelář, Lidice či Rafťáci. 

 

img

 

„Veľa žien a kamarátok sa ma pýtalo, ako bozkáva Vojta Dyk. Vo filme Ženy v pokušení som s ním mala milostnú scénu. Tak si na neho rada spomínam, pretože bol so mnou pri jednom z mojich prvých filmov. Točila som aj Rafťákov s Vojtom Kotkom a Jirkom Mádlom. Ale aj krásny televízny film s Ivanom Trojanom. Mám šťastie na krásnych partnerov, a to nielen fyzicky, ale aj herecky a ľudsky,“ tvrdí Veronika.

 

Autenticky pôsobí vo filme duo Tereza a jej mama, ktorú stvárnili Veronika a Lenka Vlasáková. Tie už si matku s dcérou zahrali vo filme Ženy v pokušení a spolu im to dobre ladí.

 

„Veľmi sa teším, že si už druhýkrát zahrám s Veronikou vzťah mamy a dcéry. Mám veľmi rada romantické komédie, rada ich pozerám. V tomto prípade sa mi páčil scenár, herecké obsadenie a mám rada aj pána režiséra,” priznala Lenka Vlasáková.

 

img

 

Vo vedľajšej roli zvedavej susedky sa vo filme predstaví legendárna Iva Janžurová, ktorá hrá s Igorom Orozovičom v Národnom divadle a v Divadle Kalich. 

 

“Už som hrala ženy, ktoré ho obdivujú za jeho skvelú postavu a teraz som ho mala v rámci nakrúcania vidieť takmer nahého, na to som sa veľmi tešila,“ smeje sa Iva Janžurová.

 

V ďalších úlohách sa predstavili David Matásek a Matouš Ruml. Pozrite si reportáž Netiek a exkluzívny rozhovor s hlavnou predstaviteľkou Terezy Veronikou Khek Kubařovou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona