Minister Richard Raši rokoval so starostami z okresu Nové Mesto nad Váhom: Sme tu na to, aby sme pomáhali riešiť výzvy

NETKY.SK • 20 December 2023, 08:01 • 2 min
Minister Richard Raši rokoval so starostami z okresu Nové Mesto nad Váhom: Sme tu na to, aby sme pomáhali riešiť výzvy

"Chceme, aby sa komunálni lídri cítili byť našimi rovnocennými partnermi a tiež, aby nemali pocit, že sú na svoje, za posledné roky nie malé problémy sami," uvádza správa ministerstva.

slovakia

left justify in out

Jedným hlavných cieľov Ministerstva invsetícii, regionálneho rozvoja a informatizácie SR je započať novú éru komunikácie so samosprávami.

Aj preto sa včera minister investícií Richard Raši stretol so starostami a starostkami obcí z okresu Nové Mesto nad Váhom, aby na rokovaní prebrali výzvy a prekážky, ktorým čelia.

Hlavnými témami boli predfinancovanie projektov z dôvodu úverovej politiky bánk, výzvy na opravu či rekonštrukciu miestnych komunikácií, ale i zrýchlenie vyhodnocovania projektov, podpora športu detí a mládeže či pálčivý problém, ktoré mnohé obce trápi najviac, a tým sú kanalizácie. Ďalšou rozsiahlou témou stretnutia bola otázka korekcií, ktoré sú samosprávam udeľované v rámci čerpania nenávratných finančných príspevkov.

„Taká ťažká situácia pre samosprávy, aká je dnes, tu ešte nebola. Najmä tí komunálni lídri, ktorí sú vo vedení obcí a miest viac období vedia porovnať, ako sa plánovali investície a spravoval chod samospráv do roku 2020 a ako je tomu teraz. Je to ťažký boj a práve preto chceme, aby konečne pocítili, že ministerstvo investícií stojí pevne za nimi. Sme tu na to, aby sme pomáhali riešiť výzvy, ktorým obce a mestá čelia a nie na to, aby sme rozdávali nezmyselné korekcie, ako tomu bolo doteraz. Chceme, aby čerpanie eurofondov bolo pre samosprávy konečne radosťou a nie stresom,“ povedal po rokovaní minister investícií Richar Raši.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Minister Richard Raši na rokovaní so starostami. (www.facebook.com/MIRRISR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies