Most v Lipanoch je v havarijnom stave, čaká ho rekonštrukcia

NETKY.SK • 31 August 2023, 16:30 • 2 min
Most v Lipanoch je v havarijnom stave, čaká ho rekonštrukcia

Lipany - Most s lávkou pre peších cez Lipiansky potok na Sládkovičovej ulici v Lipanoch je v havarijnom stave. Ako informuje na sociálnej sieti mesto, ide o výsledok posúdenia jeho stavu statikom, ktorý vykonal diagnostiku mosta.

slovakia

left justify in out

V najbližšom čase preto dôjde k uzatvoreniu lávky a k čiastočnému uzatvoreniu mosta, čo spôsobí zmeny v organizácii dopravy v danom mieste. Samospráva uvádza, že v rámci dopravných obmedzení zachovala možnosť prechodu pre peších v danom úseku. Most je podľa nej len jedným z mnohých mostov na Slovensku, ktoré sú v zlom alebo vo veľmi zlom stave. Takto charakterizovaných je vyše 40 percent všetkých mostov. "Most prešiel do vlastníctva mesta po vybudovaní obchvatu a jeho stav zodpovedá dedičstvu dlhodobého zanedbávania jeho údržby," skonštatoval primátor mesta Vladimír Jánošík. Ako povedal, momentálne vypracovávajú projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu mosta a výstavbu novej lávky pre peších. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: FB Mesto Lipany
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies