Výbor začal konanie voči Pellegrinimu, pokutu pre Remišovú neodhlasoval

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 12:22 • 2 min
Výbor začal konanie voči Pellegrinimu, pokutu pre Remišovú neodhlasoval

BRATISLAVA - Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady (NR) SR začal konanie voči poslancovi Petrovi Pellegrinimu v súvislosti s kauzou týkajúcou sa jeho šoféra.

slovakia

left justify in out

Na utorkovom (10. 5.) rokovaní mali členovia výboru rozhodnúť aj o pokute voči vicepremiérke Veronike Remišovej (Za ľudí) ako štatutárke rezortu investícií a informatizácie. Na prijatie uznesenia však nebol dostatok hlasov. Pre TASR to uviedol predseda výboru Boris Susko (Smer-SD).

 

imgimgimg

 

Šéf výboru ozrejmil, že Remišovej hrozila pokuta za to, že jej ministerstvo nedodalo v lehotách a dostatočnej kvalite informácie o jednotlivých funkcionároch ustanovených do funkcií tak, ako to vyplýva zo zákona.

Okrem toho sa výbor zaoberal aj štandardnými konaniami za neskoré alebo neúplné podanie majetkových priznaní, ktoré sa podávajú do 30 dní od ujatia sa funkcie.

 

img

 

Výbor podľa Suskových slov začal i konania voči funkcionárom, ktorí si opakovane nesplnili povinnosť v súvislosti s podaniami oznámení. Šéf výboru ozrejmil, že v takýchto prípadoch im po 180 dňoch môžu opätovne uložiť pokutu, ak nedostatky neodstránia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies