Minister pôdohospodárstva Richard Takáć navštívil podniky v Topoľčiankach a okolí

NETKY.SK • 6 Január 2024, 09:30 • 2 min
Minister pôdohospodárstva Richard Takáć navštívil podniky v Topoľčiankach a okolí

Minister vyjadril podporu podnikom, ktoré tvoria hodnoty a prinášajú na stoly kvalitné slovenské produkty.

slovakia

left justify in out

Topoľčianky a okolie ponúkajú nespočetné možnosti na oddych, rekreáciu a zážitky. Richard Takáč, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka spolu so štátnym tajomníkom Vladimírom Vnukom navštívili podniky, na ktoré môžeme byť právom hrdí, informuje tlačová správa ministerstva.

Naším národným bohatstvom je Národný žrebčín Topoľčianky, ktorý je centrom chovu a šľachtenia koní na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie svetové žrebčíny.

V jeho susedstve sídli Odštepný závod Tribeč, ktorý spadá pod LESY Slovenskej republiky. Závod sa venuje nielen spracovaniu a predaju diviny, výrobe vína, medu či lesných pochúťok, ale stará sa aj o škôlku okrasných drevín a unikátnu Zubria zvernica Topoľčianky.

Ako uvádza správa, minister neobišiel ani Vinárske závody Topoľčianky. Na produkciu vína používajú 90 percent vlastnej dopestovanej úrody hrozna , čo ich radí medzi popredných producentov vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: MInister Richard Takáć navštívil Národný žrebčín Topoľčianky. (MP SR/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies