Premiér trvá na pokutách pre nezaočkovaných občanov nad 60 rokov

NETKY.SK • 14 Január 2022, 11:52 • 2 min
Premiér trvá na pokutách pre nezaočkovaných občanov nad 60 rokov

ATÉNY – Pokuta vo výške 100 eur mesačne bude od pondelka 17. januára hroziť nezaočkovaným občanom Grécka vo veku nad 60 rokov, potvrdil v rozhovore pre televíznu stanicu ANT1 grécky premiér Kyriakos Mitsotakis. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa Mitsotakisa je východisko z tejto situácie jednoduché. „Dáš sa zaočkovať a nebudeš platiť žiadnu pokutu,“ uviedol šéf gréckeho kabinetu vo štvrtok večer pre ANT1. Odpovedal tak na otázku, či si je vedomý, aké tvrdé následky bude mať takáto pokuta pre mnoho gréckych dôchodcov, píše DPA.

 

img

 

Toto opatrenie ohlásili v Grécku ešte vlani v novembri. „Odvtedy je takmer 90 percent osôb nad 60 rokov zaočkovaných,“ podotkol Mitsotakis. Od pondelka budúceho týždňa poskytne grécka štátna sociálna poisťovňa údaje nezaočkovaných obyvateľov nad 60 rokov daňovému úradu. Peniaze vyzbierané na pokutách majú dostať grécke nemocnice, spresňuje DPA.

 

Možno vás zaujme: Biden je sklamaný z rozhodnutia súdu o očkovaní a testovaní vo firmách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona