Nitrianska hudobná jar ponúkne sériu koncertov vážnej hudby

NETKY.SK • 22 Február 2023, 12:00 • 2 min
Nitrianska hudobná jar ponúkne sériu koncertov vážnej hudby

NITRA - Päť koncertov vážnej hudby ponúkne 49. ročník Nitrianskej hudobnej jari. Ako uviedli organizátori, podujatie otvorí 5. marca úvodný koncert Slovenského komorného orchestra.

slovakia

left justify in out

Program s názvom Hudobné kleNoty – premiéry uvedie na koncerte 9. marca súbor Le Nuove Musiche, ktorý sa venuje historicky poučenej interpretácii ranobarokovej hudby. "Repertoárovo všestranná a vyhľadávaná klaviristka Alena Hučková a Jozef Eliáš ponúknu divákom spoločné a sólové skladby pre klavír a klarinet na svojom vystúpení 12. marca," informoval mestský úrad. Ana Vyparinová-Krsmanovič pôvodom zo Srbska a Zuzana Zamborská predstavia divákom skladby pre akordeón a klavír v koncertnom programe Na gombíkoch a klávesoch. Konať sa bude 16. marca.

 

Záverečný koncert bude 19. marca patriť zoskupeniu Musica Vista, ktoré sa predstaví svojím programom Piazzola projekt. "Všetky koncerty sa budú konať v nitrianskej synagóge so začiatkom o 18. hodine," pripomenuli organizátori. Tradičnou súčasťou jarného koncertného podujatia je aj Nitrianska hudobná jar Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jozefa Rosinského v Nitre. Pri príležitosti 40. výročia úmrtia Bartolomeja Urbanca pripravila ZUŠ cyklus venovaný tomuto hudobnému skladateľovi a dirigentovi. Jednotlivé koncerty sa budú konať od 20. do 23. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies