Minister Lajčák po teroristickom útoku v Istanbule zaslal kondolenciu tureckým partnerom

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 13:53 • 2 min
Minister Lajčák po teroristickom útoku v Istanbule zaslal kondolenciu tureckým partnerom

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) Miroslav Lajčák zaslal kondolenciu tureckým rezortným partnerom Mevlütovi Çavuşogluovi a Ömerovi Çelikovi. Informoval o tom dnes tlačový odbor MZVaEZ SR. Minister tak reagoval na utorkový (28.6.) bombový útok na istanbulskom letisku.

slovakia

left justify in out

V telegramoch vyjadril sústrasť rodinám, príbuzným obetí a obyvateľom Turecka, ktorí trúchlia nad nezmyselnou stratou životov svojich blízkych. "Pri tejto príležitosti, dovoľte, aby som Vás uistil o našej plnej solidarite v tejto ťažkej chvíli a o podpore nášho spoločného cieľa, ktorým je boj proti terorizmu," uviedol minister Lajčák.

 

VIDEO Teroristický útok na letisku v Istanbule: Po dvoch výbuchoch 41 mŕtvych a 239 zranených!

 

Teroristický útok na Atatürkovom letisku v tureckom Istanbule si vyžiadal najmenej 41 obetí na životoch. Zranenia utrpelo prinajmenšom ďalších 239 ľudí, z ktorých už 109 prepustili z nemocnice. Podľa nemenovaného tureckého predstaviteľa nie sú v bilancii obetí započítaní traja samovražední bomboví atentátnici, zrejme teroristi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies