Minister J. Blanár a štátny tajomník R. Chovanec na pracovnej ceste v Indii

NETKY.SK • 21 Február 2024, 08:33 • 2 min
Minister J. Blanár a štátny tajomník R. Chovanec na pracovnej ceste v Indii

NAÍ DILLÍ - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár bude v dňoch 20. - 23. februára 2024 na pracovnej ceste v Indii pri príležitosti konania najvýznamnejšej geopolitickej konferencie v južnej Ázii o zahraničnej politike, ekonomike a bezpečnosti Raisina Dialogue. Obchodná misia, na ktorej bude ministra Juraja Blanára sprevádzať štátny tajomník MZVEZ SR Rastislav Chovanec a 22-členná podnikateľská delegácia, bude zameraná predovšetkým na podporu a rozvoj obchodných vzťahov medzi slovenskými a indickými spoločnosťami.

slovakia

left justify in out

Minister J. Blanár absolvuje rokovanie s indickým partnerom Subrahmanyamom Jaishankarom a taktiež s indickým štátnym tajomníkom pre obranu a obrannú produkciu Giridharom Aramanom. Štátny tajomník R. Chovanec sa stretne so štátnym tajomníkom na indickom ministerstve obchodu Somom Parkashom.

Šéf slovenskej diplomacie otvorí počas pracovnej cesty v Indii Slovenský inovačný a technologický deň, ktorý organizuje Veľvyslanectvo SR v Dillí s cieľom predstaviť najinovatívnejšie slovenské spoločnosti a podporiť partnerstvá s indickými firmami. Minister J. Blanár a štátny tajomník R. Chovanec vystúpia aj na medzinárodnom obchodnom fóre Konkláva India – Európa o podnikaní a udržateľnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: HSP / TASR / DUNA / MTI - Zoltan Balogh
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies