Exprezidenta Barcelony Rosella po dvoch rokoch prepustia z väzby

NETKY.SK • 27 Február 2019, 14:24 • 2 min
Exprezidenta Barcelony Rosella po dvoch rokoch prepustia z väzby

Madrid - Bývalého prezidenta futbalovej Barcelony Sandra Rosella prepustia po takmer dvoch rokoch z väzby. Päťdesiatštyriročný funkcionár čelí obvineniu z prania špinavých peňazí v súvislosti s predajom televíznych práv na prípravné zápasy brazílskej reprezentácie v čase, keď bol členom výkonnej rady športovej firmy Nike. Podľa agentúry AP ho budú orgány vyšetrovať na slobode.

slovakia

left justify in out

Rosella zatkli už pred 21 mesiacmi. Španielska prokuratúra žiada preňho 11-ročný trest odňatia slobody a finančnú pokutu vo výške približne 60 miliónov eur. V prípade obžalovali ďalších päť osôb vrátane jeho manželky. Rosell čelí aj obvineniu z účasti v zločineckej organizácii.

 

Polícia tvrdí, že bývalý šéf "Blaugranas" sa podieľal na vyplatení takmer 20 miliónovej provízie za zápasy Brazílie v čase, keď bol na čele tamojšej futbalovej federácie Ricardo Teixeira.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona