Minerálna voda Vincentka vyhrala spor o značku v Číne

NETKY.SK • 13 September 2016, 16:13 • 2 min
Minerálna voda Vincentka vyhrala spor o značku v Číne

PRAHA - Český výrobca minerálnej vody Vincentka vyhral po takmer desiatich rokoch v Číne spor o túto značku. Neoprávnene ju totiž používal jeden zo zamestnancov bývalého čínskeho dovozcu.

slovakia

left justify in out

Vincentka bola na začiatku septembra zapísaná v najľudnatejšej krajine sveta ako jediný majiteľ ochrannej známky, informuje spravodajský server iDNES.cz. "Spor trval roky, ale nakoniec sme zmeny dosiahli aj bez súdneho rozhodnutia, vyžiadalo si to však veľa papierovania a dokazovania. Čína je pre nás perspektívnym trhom, aj keď prioritou zostáva český trh a čiastočne slovenský," uviedol v dnešnom tlačovom vyhlásení riaditeľ spoločnosti Vincentka Jan Šumšal.

 

V Číne je minerálna voda z Kúpeľov Luhačovice luxusným tovarom. Predáva sa v špecializovaných obchodoch pre solventných zákazníkov, najmä v Pekingu. Je veľmi drahá; v prepočte vyjde jedna fľaša na viac ako 300 českých korún (11 eur).

 

Spoločnosť má v úmysle svoj export do Číny zvýšiť. O závratné objemy však nepôjde, minerálna voda je totiž limitovaná povolenou kapacitou čerpania z prameňa Vincentka. Okrem tráviacich ťažkostí a ako liek na ďalšie zdravotné problémy túto minerálku v Číne pred niekoľkými rokmi užívali aj dopravní policajti. Vincentku inhalovali z rozprašovača; pomáhala im totiž vykašliavať hlieny a s nimi smogové častice z priedušiek.

 

Program bol pozastavený, teraz sa však zrejme obnoví. "Na tlak verejnosti, aby sa riešila situácia dopravných policajtov trpiacich dýchacími problémami, ktoré sa môžu skončiť až smrťou, ho obnovili. Čínski policajti sa sami ozvali nášmu distribútorovi, že chcú obnoviť spoluprácu a znovu začali testovanie. Vyzerá to nádejne," uviedol riaditeľ firmy.

 

Vincentka je minerálna voda z prírodného liečivého zdroja vyvierajúceho v Kúpeľoch Luhačovice na Zlínsku. Okrem Číny sa vyváža aj na Slovensko, Cyprus, Ukrajinu, do Ruska a Estónska. Výrobca ročne predá vyše štyroch miliónov 0,7-litrových fľaškovaných balení tejto minerálnej vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies