Mimovládky dostanú na projekty 100 tisíc eur

NETKY.SK • 8 Február 2014, 09:41 • 2 min
Mimovládky dostanú na projekty 100 tisíc eur

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany aj v tomto roku podporí projekty mimovládnych neziskových organizácií, na ktoré dá 100 tisíc eur. Peniaze pôjdu na aktivity, ktoré prispejú k výchove občanov k vlastenectvu, informovaniu verejnosti o NATO a EÚ, príprave občanov na obranu SR.

slovakia

left justify in out

Môžu byť zamerané aj na podporu kultúrnych, duchovných a sociálnych potrieb profesionálnych vojakov, vojakov v zálohe a vojnových veteránov, či podporu starostlivosti o športové talenty.

„Samozrejme, aj v tomto roku bude našou snahou podporiť tie najkvalitnejšie projekty, ktoré budú zároveň prínosom pre rezort obrany. Aj v tomto roku platí, že jedna organizácia môže predložiť žiadosť o dotáciu maximálne pre jeden projekt, pretože uprednostňujeme kvalitu pred kvantitou,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková. 

Minimálna suma požadovanej dotácie je stanovená na 500 eur a maximálna na 99.580 eur. Mimovládne organizácie sa môžu uchádzať o podporu vzdelávacích aktivít, športových, brannošportových, kultúrnych a spoločenských podujatí. Môžu požiadať aj o dotáciu projektov na ochranu a rozvoj historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny. Posledným dňom na predkladanie ponúk je 31. marec 2014. Žiadosti o poskytnutie dotácie môžu organizácie predkladať do 31. marca tohto roka, podrobné informácie zverejnili na webovej stránke Ministerstva obrany SR https://www.mosr.sk/data/files/2921.pdf.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies