Mimoriadnu situáciu po zosuve zatiaľ mesto Handlová neodvolalo

NETKY.SK • 1 November 2023, 16:20 • 2 min
Mimoriadnu situáciu po zosuve zatiaľ mesto Handlová neodvolalo

HANDLOVÁ - Mesto Handlová zatiaľ neodvolalo mimoriadnu situáciu po náhlom zlyhaní stavebnej konštrukcie na stavbe obchodného centra na Okružnej ulici z konca júna tohto roka. Investor na stavbe naďalej zabezpečuje sanačné práce. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

slovakia

left justify in out

"Stabilizačné práce na území pokračujú. Aktuálne sú už osadené všetky inklinometrické a piezometrické zariadenia podľa návrhu geológov. Realizuje sa kontrolný monitoring, ktorý bude trvať niekoľko mesiacov. Výsledky kontrolných meraní poskytnú obraz o stabilite územia," uviedla Paulínyová.


Na stavenisku sa podľa nej stále odstraňujú následky zosuvu zeminy po náhlom zlyhaní stavebnej konštrukcie, pričom zástupcovia investora a stavebníka majú snahu o to, aby práce postupovali bezpečne. Zároveň informovali, že po okolí staveniska sa pohybujú ľudia. "Mesto žiada všetkých obyvateľov, záhradkárov i tých, ktorí sú zvyknutí chodiť nad staveniskom, aby tak v záujme svojho zdravia nerobili. Niektoré osadené zábrany v okolí staveniska sú počas dňa odsunuté výlučne pre potreby prejazdu mechanizmov," zdôraznila hovorkyňa mesta.

Témou krízového štábu, ktorý sa konal v polovici októbra, bola tiež údržba komunikácií, keďže sa predpokladajú zhoršené klimatické podmienky. "Komunikácie sa priebežne čistia, mesto a investor ďakujú za trpezlivosť obyvateľom. Aktuálne nie je možné predpokladať termín dokončenia obchodného centra ani termín ukončenia mimoriadnej situácie," dodala Paulínyová.

K náhlemu zlyhaniu stavebnej konštrukcie na stavbe obchodného centra došlo 30. júna. V čase zosuvu sa na stavbe nik nenachádzal. Z preventívnych opatrení dočasne evakuovali obyvateľov priľahlého bytového domu, Železnice SR tiež museli prerušiť dopravu na blízkej trati. Udalosť vyšetruje polícia, a to ako prečin všeobecného ohrozenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Slovenský večerník
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies