Milujete syr? Robíte dobre, mimoriadne tým prospievate svojmu telu

NETKY.SK • 28 Január 2019, 13:40 • 2 min
Milujete syr? Robíte dobre, mimoriadne tým prospievate svojmu telu

Plnotučný syr rozhodne nemusí byť strašiakom, obsahuje cenné látky, ktoré náš organizmus potrebuje.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že v poslednej dobe prudko stúpajú počty ľudí s intoleranciou laktózy, stále sa medzi nami nachádzajú aj skutoční milovníci syrov, ktorí si život bez nich nevedia predstaviť. A ako sa ukázalo, vďaka tomu majú „našľapnuté“ na dlhý a zdravý život!

 

Vedci z McMaster University v Kanade sa rozhodli bližšie pozrieť na to, aký vplyv má pravidelná konzumácia syrov na ľudské zdravie. Mnohé moderné trendy stravovania ich totiž vykresľujú ako niečo, čo by sme z jedálničkov mali vyradiť, a to najmä kvôli množstvu tukov potenciálne ohrozujúcich kardiovaskulárne zdravie. Odborníci sa teda zamerali na 130-tisíc ľudí z 21 rôznych krajín a zistili, že syr môže byť doslova „elixírom života“. Tí, ktorí ho nekonzumovali mali riziko predčasného úmrtia až o 44,4 percenta vyššie ako milovníci syra.

 

img

 

Pokiaľ teda netrpíte alergiou na laktózu či iné zložky, ktoré syry obsahujú, jednoznačne by ste nemali s ich konzumáciou prestať. Mliečne výrobky totiž obsahujú množstvo prospešných látok, napríklad špecifické aminokyseliny, vitamín K1, K2, vápnik a iné dôležité látky, ktoré sa podieľajú aj na dlhovekosti.

 

Ako sa odborníci vyjadrili, na to, aby sa dalo zovšeobecniť tvrdenie, že syr predlžuje život, bude potrebných viac podobných štúdií. Momentálne je však dôležité najmä zbaviť svet názoru, že syry sú nezdravé.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies