Milovníci ľudových piesní sa zídu v Parku Janka Kráľa

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 19:25 • 2 min
Milovníci ľudových piesní sa zídu v Parku Janka Kráľa

ZLATÉ MORAVCE – V Parku Janka Kráľa v Zlatých Moravciach sa v nedeľu 17. júna zídu milovníci ľudových piesní, aby si zaspievali spoločne s folklórnymi súbormi. Podujatie s názvom Zaspievaj si ľudovku naživo v parku organizuje tamojšie Mestské múzeum, ktoré je pobočkou Ponitrianskeho múzea.

slovakia

left justify in out

Ľudové piesne zaznejú v podaní Speváckej skupiny Zlatomoravčianka a účinkujúcich hostí z folklórnych a speváckych súborov Inovec, Zlatňanka, Babička, Kolovrátok, Trnky, Chyzerovčanka a Lupienok. „Budú sa spievať pesničky zo Zlatých Moraviec a okolia i z repertoáru Vlasty Mudríkovej,“ uviedla Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea.

 

Ako doplnila, Spevácka skupina Zlatomoravčianka spolupracuje pri zachovávaní a šírení ľudových tradícií s Mestským múzeom v Zlatých Moravciach pravidelne. „Vlani to bolo pri podujatiach Toč sa, toč kolovrátok, Fašiangy v múzeu, Dožinky, Slivkobranie, Páračky či hodová slávnosť, ktorá bola sfilmovaná v Dome ľudového bývania v Šali,“ dodala Packová-Zahradárová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies