EURO 2020: Traja fanúšikovia v Kodani boli pozitívni na delta variant! Dáni začínajú s opatreniami!

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 17:19 • 2 min
EURO 2020: Traja fanúšikovia v Kodani boli pozitívni na delta variant! Dáni začínajú s opatreniami!

KODAŇ - Dánski zdravotníci vyzývajú futbalových fanúšikov, ktorí sa 17. júna zúčastnili na zápase majstrovstiev Európy na Štadióne Parken v Kodaní medzi Dánskom a Belgickom (1:2), aby sa nechali vyšetriť na prítomnosť koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Dosiaľ odhalili minimálne troch ľudí, priamych účastníkov tohto zápasu, ktorí boli pozitívni na nový variant delta. Mali by to byť občania Dánska. Minister zdravotníctva Magnus Heunicke na twitteri napísal, že okolo tých, ktorí mali pozitívne testy, sedelo približne 4 000 ľudí.

 


Na zápase Dánsko - Belgicko bolo v hľadisku prítomných približne 25 000 fanúšikov, keďže v Dánsku sa akurát v tom čase začali zmierňovať obmedzenia v súvislosti so šírením koronavírusu.

 

img

 

Vedúci dánskej agentúry pre bezpečnosť pacientov uviedol, že ľudia boli infikovaní nezávisle na sebe a stalo sa to počas zápasu. Podľa platných noriem v Kodani sa mali všetci fanúšikovia pred vstupom na štadión preukázať osvedčením o negatívnom teste na koronavírus.

"Príznaky sa prejavili až o tri alebo štyri dni neskôr, čo znamená, že v časti hľadiska, kde sedeli, musel byť prítomný akýsi neznámy zdroj infekcie," povedala lekárka Anette Lykkeová Petriová pre dánsku rozhlasovú stanicu DR.

 

Program Eura pokračuje aj v Kodani 

Dánsko od 2. apríla 2021 potvrdilo 247 prípadov nového variantu koronavírusu. Kodaň bude v pondelok 28. 6. hostiť na Euro 2020 ešte jeden zápas. V Kodani v osemfinále proti sebe nastúpia Španieli a Chorváti.

 

img

 

UEFA si z toho ťažkú hlavu nerobí 
Zástupcovia riadiaceho orgánu európskeho futbalu vo štvrtok uviedli, že celkovo sú spokojní so zdravotnou situáciou v 11 hostiteľských mestách turnaja po celom kontinente. Miestne orgány verejného zdravia avizovali na UEFA len niekoľko nových prípadov nákazy v súvislosti s dianím na futbalových štadiónoch.

 

"Celková miera pozitívnych výsledkov testov po skupinovej fáze turnaja Euro 2020 je stále zanedbateľná," uvádza sa vo vyhlásení UEFA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies