Milánsky Inter je už v rukách Indonézana Thohira

NETKY.SK • 15 Október 2013, 13:22 • 2 min
Milánsky Inter je už v rukách Indonézana Thohira

MILÁNO - Indonézsky podnikateľ Erick Thohir sa dočkal väčšinového podielu v talianskom prvoligovom futbalovom klube Inter Miláno.

slovakia

left justify in out

"Všetko je podpísané. Čoskoro budeme informovať médiá," zvestoval prezident "nerazzurri" Massimo Moratti. Thohir pravdepodobne získal 70 percent akcií, údajne za 350 miliónov eur.

O zmene vlastníckych štruktúr sa hovorilo už počas predchádzajúcej sezóny, v ktorej tím obsadil deviate miesto v najvyššej domácej súťaži Serie A a nekvalifikoval sa do pohárovej Európy. Moratti sa s Thohirom stretol v máji aj júni, ale vtedy to k ničomu neviedlo. V polovici septembra však denník La Gazzetta dello Sport referoval o posune po rokovaniach medzi predmetnými stranami v Paríži. 

Ázijčan je podielnik aj vo futbalovom D.C. United v rámci Majors League Soccer (MLS) a Philadelphie 76ers v basketbalovej NBA. Z milánskeho Interu spravil druhý klub Serie A s netalianskym majiteľom. Bostonská skupina v roku 2011 prevzala momentálne vedúci tím tabuľky AS Rím. Milánsky klub prežil zatiaľ posledné úspešné obdobie v roku 2010, keď tím pod vedením portugalského kouča Josého Mourinha získal "treble" - titul v Serie A, Taliansky pohár aj trofej v kontinentálnej Lige majstrov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies