Stanciu prestupuje zo Slavie Praha, pôsobiť bude v rodisku koronavírusu

NETKY.SK • 15 Február 2022, 17:01 • 2 min
Stanciu prestupuje zo Slavie Praha, pôsobiť bude v rodisku koronavírusu

PRAHA – Rumunský futbalista Nicolae Stanciu si vybral netradičné pôsobisko. Dvadsaťosemročný hráč pražskej Slavie posilní čínsky Wu-chan Three Towns z mesta, odkiaľ sa na konci roku 2019 začal šíriť do sveta nebezpečný koronavírus.

slovakia

left justify in out

Jedna z hlavných hviezd českej ligy opúšťa Slaviu po viac ako dvojročnom pôsobení. Klub prestup potvrdil na svojej internetovej stránke a reprezentant Rumunska podpísal v Číne kontrakt na tri roky. Prestupovú čiastku Slavia nezverejnila, podľa špekulácií médií by však mali zošívaní od nováčika najvyššej čínskej súťaže zinkasovať v prepočte zhruba 100 miliónov českých korún. Za približne rovnakú sumu prestúpil Stanciu v roku 2019 do Slavie zo saudskoarabského Al Ahlí len šesť mesiacov po tom, ako ukončil svoje pôsobenie v Sparte Praha.

 

 

O odchode ťahúňa Slavie sa hovorilo už od januára, pričom záujem o neho bol aj v lete. Vtedy sa o jeho služby neúspešne uchádzal Galatasaray Istanbul.

 

„Ponuky prišli v dvoch prestupových obdobiach, my sme však Nica nikam nepustili. Potrebovali sme ho.  Teraz odchádza v situácii, keď je to pre oba kluby výhodné. Končí mu zmluva, má istý vek, pozerá sa na to tak, že má pred sebou posledný kontrakt. My zase chceme získané prostriedky investovať,“ vyjadril sa člen predstavenstva Jaroslav Tvrdík.

 

 

Stanciu so Slaviou získal dva české tituly a domáci pohár, navyše si zahral v skupinovej fáze Ligy majstrov a vo štvrťfinále Európskej ligy. V minulej sezóne zaznamenal 12 gólov a 6 asistencií.

 

„Futbalový život je krátky. Nemyslel som si, že odídem už teraz, ale všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Klub vedel, že sa blíži koniec mojej zmluvy, takže za mňa aspoň mohol zinkasovať nejaké peniaze,“ prezradil futbalista.

 

 

„Takto som to chcel. Slavia za mňa zaplatila veľkú čiastku a je normálne, že ju chcela späť. Čaká na mňa nová výzva. Som vo fáze, v ktorej musím myslieť na svoju rodinu a budúcnosť, hoci mi budú chalani v kabíne chýbať. Teší ma, že zo Slavie odchádzam s toľkými trofejami, sú to veci, ktoré navždy ostanú zapísané v histórii klubu,“ uzavrel Stanciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies