Barcelona na domácom trávniku pohorela. Mbappého hetrik zničil Kataláncov

NETKY.SK • 17 Február 2021, 16:25 • 2 min
Barcelona na domácom trávniku pohorela. Mbappého hetrik zničil Kataláncov

Liga majstrov pokračuje vyraďovacou fázou.

slovakia

left justify in out

Útočník parížskeho St. Germain Kylian Mbappé bol kľúčovou postavou v utorkovom prvom zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov. Katalánci nie sú v optimálnej forme, čo sa jasne odzrkadlilo aj v domácom zápase proti minuloročnému finalistovi z Francúzska. Paríž St. Germain zdolal Barcelonu rozdielom triedy, a to v pomere 1:4 z pohľadu domácich. O jediný zásah domácich sa postaral Lionel Messi z pokutového kopu, ktorý Barcelona vybojovala vďaka diskutabilnému zákroku Layvina Kurzawu voči  Frenkiemu de Jong v 27. minúte zápasu. Ten Messi s prehľadom premenil a otvoril skóre.

 

img

 

Radosť domácich však netrvala dlho, keďže už o 5 minút neskôr po rýchlej a efektívnej akcii Parížanov vyrovnal mladý Mbappé po peknej prihrávke Verrattiho. Skóre sa do konca prvého polčasu nemenilo, i keď šance mali Kurzawa i Griezmann. Druhý polčas sa otáčal z jednej strany na druhú no tímy si vyložené šance nevytvorili. Florenziho center sa po skrumáži pred bránou dostal aj k Mbappému - 1:2. Ten istý hráč mohol skórovať aj o tri minútym, no radosť z hetriku mu zatiaľ ter Stegen nedoprial. V 70. minúte však PSG mala náskok už dvoch gólov, keď po priamom kope Paredes zakrútil loptu z priameho kopu na zadnú tyč, odkiaľ skvele hrajúci obranca Moise Kean prekonal gólmana domácich.

 

 

Mbappé skompletizoval svoj hetrik 5 minút pred koncom riadneho hracieho času, keď v prečíslení 3 na 2 bez problémov poslal loptu za ter Stegenov chrbát aj po tretí raz. Barcelončania sa snažili s výsledkom niečo urobiť, okrem Navasovej chyby pri rozohrávke, ktorá takmer spôsobila gól Barcelony, sa však k ničomu vyslovene nebezpečnému nedostali. Šance Barcelony na postup sú tak po prvom zápase osemfinále len mizivé.

 

PSG nastúpil na Camp Nou bez dvojice zranených ofenzívnych ťahúňov Neymara a Di Mariu, Barcelone chýbali z rovnakých príčin Coutinho, Fati a Sergi Roberto.

 

Liverpool vs. RB Lipsko

Druhý osemfinálový zápas včerajšieho večera medzi hráčmi anglického FC Liverpool a bundesligistu Red Bull Lipsko sa odohral na neutrálnej pôde. V Nemecku totiž nie sú povolené akékoľvek športové aktivity proti hráčom z inej krajiny. 

 

img

 

Zápas sa tak konal v metropole Maďarska na národnom štadióne Ferénca Púskáša. Liverpool o svojom triumfe rozhodol na začiatku druhého polčasu. Najprv sa presadil Salah. Po zlej rozohrávke v zadných radoch súpera sa Liverpool dostal k lopte a pre Egypťana už bolo zakončenie lahôdkou. Druhý gól Maného prišiel taktiež po chybe obrany. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies