RADÍME: Cestujete na lyžovačku do Francúzska? Tieto informácie sa vám oplatí vedieť!

NETKY.SK • 29 December 2023, 10:00 • 2 min
RADÍME: Cestujete na lyžovačku do Francúzska? Tieto informácie sa vám oplatí vedieť!

Pokiaľ plánujete lyžovačku vo Francúzsku, prinášame vám rady a upozornenia, ktoré je dobré vedieť ešte pred cestou.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahrničných vecí SR prinieslo prehľad užitočných rád a upozornení pred cestou, aby si Slováci zimnú dovolenku vo Francúzsku užili bez zbytočných komplikácií:

#POISTENIE
Pred lyžiarskou výpravou do Francúzska je vhodné uzatvoriť cestovné poistenie, ktoré obsahuje poistenie liečebných nákladov, poistenie pátrania a záchrany a úrazové poistenie. Zároveň je vhodné zvážiť poistenie zodpovednosti za škodu.

#NEHODA alebo #ÚRAZ
V prípade nehody alebo úrazu neváhajte kontaktovať medzinárodnú záchrannú linku 112, ktorá Vám poskytne okamžitú pomoc. Otázky operátora zodpovedajte podrobne.

Požívanie #ALKOHOLU
Alkohol na zjazdovky nepatrí. Après Ski a nočný život sú bežnou súčasťou lyžovačiek vo francúzskych horách. Majte na pamäti, že na druhý deň idete na zjazdovku znova. Alkohol spôsobuje dehydratáciu, rovnako ako nadmorská výška a ich kombinácia môže mať neblahé účinky, nezabudnite preto piť veľa vody.


Správanie sa na #ZJAZDOVKE
Na zjazdovke sa stretávajú fanúšikovia rôznych zimných športov. Lyžiari, snowboardisti či bežkári by mali dodržiavať biely kódex, ktorý pomáha pri dodržiavaní poriadku a bezpečnosti na svahu.

#DOPRAVA
Ak na lyžovačku smerujete autom, uistite sa, že je vhodne vybavené do hôr - prezuté zimné pneumatiky, zabalené zimné reťaze a auto má dostatok pohonných hmôt.

V prípade #NÚDZE kontaktujte
Prvá pomoc: +33 15
Polícia: +33 17
Hasiči: +33 18
Slovenské veľvyslanectvo vo Francúzsku / Ambassade de Slovaquie en France +33 672076832 (linka neslúži na bežné konzulárne informácie, volajte v prípade ohrozenia zdravia alebo života, policajného zadržania, odcudzenia/straty dokladov).

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:
Rady pre cestovanie na lyžovačku do Rakúska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Ministerstvo zahraničných vecí SR. (www.minzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies