Milan Baran sa spojil s Antonom Dankom

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:55 • 2 min
Milan Baran sa spojil s Antonom Dankom

POPRAD - Predseda miestneho zväzu SDKÚ-DS v Poprade a súčasný viceprimátor Popradu Milan Baran miestnym a regionálnym štruktúram strany vo štvrtok večer oznámil, že v blížiacich sa komunálnych voľbách bude kandidovať ako nezávislý kandidát na post poslanca.

slovakia

left justify in out

Dnes dopoludnia dostali redakcie pozvánku na spoločnú tlačovú besedu primátora Antona Danka a viceprimátora Milana Barana. Jedinou témou sú komunálne voľby 2014. „SDKÚ Poprad nejde so súčasným primátorom do volieb. Vedieme rokovania s politickými stranami na pravej strane spektra a verím, že dôjde k dohode,“ uviedol pre SITA v reakcii na krok Milana Baran poslanec mestského zastupiteľstva za SDKÚ-DS Igor Wzoš. Informáciu o tom, že Milan Baran ide kandidovať ako nezávislý v komunálnych voľbách dostal Wzoš vo štvrtok večer. „Hlboké sklamanie,“ komentoval rozhodnutie Barana jeho stranícky kolega Wzoš.

 

Sklamaný je Wzoš hlavne preto, lebo s Milanom Baranom strávil posledných viac ako desať rokov. „Spoločne sme riešili niekoľko volieb, išli sme s istou hodnotovou orientáciou, a to sa zrazu kdesi stratilo na jeho strane, a preto je to sklamanie o to väčšie,“ povedal Wzoš. Rozhodnutie Barana považuje Wzoš za politické a morálne zlyhanie. „Žijeme na Slovensku, je to istým spôsobom štandard na slovenskej politickej scéne takéto saltá, že sprava - doľava, zľava - doprava,“ dodal Wzoš. Podľa neho Baran svojím rozhodnutím kandidovať ako nezávislý prestal byť súčasťou SDKÚ. Podľa stanov SDKÚ-DS člen môže byť vylúčený zo strany, ak kandiduje vo všeobecných voľbách samostatne alebo v koalícii a ak člen strany v týchto voľbách kandiduje mimo kandidačnej listiny SDKÚ-DS. 

 

Pred štyrmi rokmi bol Baran protikandidátom Antona Danka na primátorský post. Hlavným sloganom Barana bolo Vráťme mesto ľuďom. Voličom sľuboval okrem iného aj zmenu atmosféry na mestskom úrade a spôsob jeho riadenia. „Odstránim aroganciu a elitárstvo. Atmosféru strachu vystrieda prostredie pre pokojnú prácu,“ sľuboval Baran. Za svoju najvyššiu prioritu považoval to, „aby mesto bolo riadené čestne, slušne a s úctou voči občanom“. Krátko po komunálnych voľbách 2010 Baran kritizoval Štefana Kubíka, ktorý napriek nesúhlasu SDKÚ, ktorej bol členom, prijal post viceprimátora Popradu. Vlani Baran bez vedomia svojich straníckych kolegov prijal post viceprimátora Popradu. Podľa Wzoša Baran o svojom rozhodnutí prijať post viceprimátora Popradu informoval svojich straníckych kolegov až po prijatí ponuky zo strany primátora. 

 

Rozhodnutie Barana zjavne zaskočilo aj jeho straníckych šéfov. „Dozvedel som sa to len teraz. Kým sa s ním neporozprávam, nebudem sa k tomu vyjadrovať. Aj preto som na pondelok zvolal predsedníctvo,“ povedal pre SITA predseda regionálneho zväzu SDKÚ-DS za Prešovský kraj Eduard Vokál. S Milanom Baranom sa agentúre SITA zatiaľ nepodarilo skontaktovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies