Mikulec dnes bude v pléne čeliť odvolávaniu, na poslancov čaká aj riadna schôdza

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 08:07 • 2 min
Mikulec dnes bude v pléne čeliť odvolávaniu, na poslancov čaká aj riadna schôdza

BRATISLAVA - Roman Mikulec dnes bude v parlamente čeliť odvolávaniu z funkcie ministra vnútra. Mimoriadnu schôdzu iniciovala opozičná strana SMER-SD. Schôdza sa začína dnes o 9:00.

slovakia

left justify in out

Ministrovi vyjadrili podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a strany Sloboda a Solidarita a Za ľudí. Za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská. Mikulec cíti dôveru vlády a poslaneckých klubov koaličných strán.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Heger, Mikulec aj Krajniak odsúdili vynášanie informácii z vyšetrovania

 

Kolúzna väzba

Po skončení mimoriadnej schôdze čaká na poslancov Národnej rady aj riadna schôdza. Na programe je 84 bodov.

 

img

 

Súvisiaci článok: Nastal posun? ZVJS mení postupy pri schvaľovaní telefonátov a návštev v kolúznej väzbe

 

Budú sa zaoberať napríklad novelou Trestného poriadku z dielne ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej, ktorá upravuje podmienky kolúznej väzby. Kľúčovou zmenou je zavedenie päťmesačnej lehoty kolúznej väzby.

 

Prečítajte si: Názor politológa o šanci na odvolanie Mikulca z funkcie

 

Novela školského zákona
Poslancov zamestná v druhom čítaní aj novela školského zákona, ktorá má za cieľ zabezpečiť opatrenia plynulého prechodu na povinné predprimárne vzdelávanie prostredníctvom dočasnej možnosti poskytovania povinného predprimárneho vzdelávania aj v „nesieťových“ zariadeniach do roku 2024. Predkladatelia navrhujú upraviť aj posudzovanie plnenia obsahu vzdelávania v rámci individuálneho vzdelávania detí na základe žiadosti zákonných zástupcov alebo zástupcov zariadení.

 

Prečítajte si tiež: Vznikne nová služba starostlivosti o dieťaťa od jedného roka do začatia povinného predprimárneho vzdelávania?

 

Nová služba opatrovania dieťaťa od jedného roka
Možno vznikne nová služba, ktorá spočíva v opatrovaní a starostlivosti o dieťa od jedného roku do začatia povinného predprimárneho vzdelávania, poskytovaná v skupine detí. Cieľom je pomôcť vyriešiť deficit voľných miest v materských školách, najmä vo väčších mestách a zároveň rozšíriť ponuku pre rodičov o takzvané detské skupiny. Vyplýva to z návrhu zákona o poskytovaní služby starostlivosti o deti v detských skupinách, ktorý do parlamentu predložili koaličné poslankyne Jana Žitňanská, Katarína Hatráková, Lucia Drábiková, Petra Krištúfková a Jana Bittó Cigániková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies