Mihalíková s kanadskou výzvou už tento piatok

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 11:23 • 2 min
Mihalíková s kanadskou výzvou už tento piatok

ČCHENG-TU - Kanaďanka Charlotte Robillardová-Millettová bude v piatok súperkou slovenskej tenistky Terezy Mihalíkovej vo štvrťfinálovom 1. kole súťaže dievčat na 2. ročníku "výberového" mládežníckeho turnaja ITF Junior Masters na tvrdom povrchu v areáli Sichuan International Tennis Centre v čínskom Čcheng-tu.

slovakia

left justify in out

Postupujúca si v sobotňajšom semifinále zmeria sily s úspešnou z duelu Katie Swanová (V. Brit.-1) - Miriam Kolodziejová (ČR). Zdolaná bude hrať v skupine o 5. - 8. miesto. V dolnej polovici "pavúka" sú v piatok na programe zápasy Sofia Keninová (USA) - Kayla Dayová (USA) a Usue Arconadová (USA) - Anna Blinkovová (Rus.-2).

Mihalíková sa vracia na juniorskú scénu po minulotýždňovom zisku titulu vo dvojhre aj štvorhre na seniorskom podujatí ITF v bahrajnskej Manáme. Podujatie je určené pre osem najlepších chlapcov aj dievčat v koncoročnom svetovom rebríčku do 18 rokov. Zverenkyňa Jána Studeniča Mihalíková sa dostala nad čiaru, hoci už hrávala aj medzi ženami. Sedemnásťročná topoľčianska rodáčka sa v stredu ocitla v oficiálnej predbežnej nominácii domácich na bratislavský duel SR - Kanada 16. - 17. apríla na antuke v Aegon aréne NTC v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien. Rovesníčku Robillardovú-Millettovú prekonala vlani v januári na AO hladko 6:2, 6:2.

Hrdinka singlovej súťaže dievčat zo spomenutých melbournských grandslamových Australian Open 2015 Mihalíková figuruje ako tretia v menoslove aktérok ITF Junior Masters. Vlani v apríli štartovala na premiérovom ročníku Kristína Schmiedlová a prehrala vo finále s najvyššie nasadenou domácou Sü Š'-lin 4:6, 2:6. Vo finále súťaže chlapcov si Rus Andrej Rubľov poradil s Američanom Taylorom Fritzom.

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) informovala, že v súvislosti s týmto podujatím disponuje fondom 160 000 USD na úhradu cestovných nákladov. Preplatené minimum bude 7000 amerických dolárov, maximum 15 000 USD - dostanú ho šampióni. Každému účastníkovi garantujú tri zápasy. Bojovať sa bude aj o voľné karty na seniorské podujatia. Turnaj sa v rovnakom dejisku uskutoční určite ešte aj v sezóne 2017.

Žrebu mládežníckeho tenisového podujatia ITF Junior Masters na tvrdom povrchu v čínskom Čcheng-tu (8. - 10. apríla):

CHLAPCI
1. kolo (štvrťfinále - zhora podľa "pavúka"):
Casper Ruud (Nór.-1) - William Blumberg (USA)
Orlando Luz (Braz.) - Miomir Kecmanovič (Srb.)
Marcelo Barrios Vera (Čile) - Ly Hoang Nam (Viet.)
Álvaro López San Martín (Šp.) - Hong Seong-čchan (Kór. rep.-2)

DIEVČATÁ
1. kolo (štvrťfinále - zhora podľa "pavúka"):
Katie Swanová (V. Brit.-1) - Miriam Kolodziejová (ČR)
Charlotte Robillardová-Millettová (Kan.) - Tereza Mihalíková (SR)
Sofia Keninová (USA) - Kayla Dayová (USA)
Usue Arconadová (USA) - Anna Blinkovová (Rus.-2)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies